Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernsts makt – så styr han över lyxbygget

Ernst Kirchsteiger gör succé med "Sommar med Ernst" där han renoverar en kvarn.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Syskonen Kajsa och Marcus Nylén.Foto: TV4
Ernst renoverar Kånsta kvarn.Foto: TV4
Marcus Nylén.Foto: TV4

Ernst Kirchsteiger gör succé med "Sommar med Ernst" där han renoverar en kvarn.

Men projektet är ett av de svåraste han gjort – nu berättar snickarna hur Ernst har varit mer delaktig än tidigare, och att det är han som styr och bestämmer under inspelningen.

– Ernst har sista ordet. Han är ju visionären, han styr skeppet, säger snickaren Marcus ”Mackan” Nylén. 

Tittar du på ”Sommar med Ernst”?

"Sommar med Ernst" är återigen en succé för TV4.

Ernst Kirchsteiger renoverar Kånsta kvarn i Hallsberg och utmaningen ligger i att behålla den ursprungliga känslan i kvarnen, samtidigt som det krävs rejäla material och dimensioner i inredningen.

Snickarna och Ernst Kirchsteiger är själva nöjda med renoveringen – men flera bybor har varit kritiska.

– Jag tycker inte om vad de gjort med kvarnen, de har ju satt dit stora fönster och dörrar som inte hör till byggnaden, om man säger så. Det är en förvanskning de har gjort, har bybon Carl-Erik Bernsgården berättat. 

 

 

"Ernst är visionären"

Nu berättar snickarna att Ernst Kirchsteiger har varit väldigt delaktig i årets renovering – och att det är han som bestämmer under inspelningen.

– Just den här sommaren har han varit väldigt delaktig. Då jag och Ernst har gjort byggscenerna tillsammans. Han är ju med i vartenda moment egentligen. Från färg, till golv, han är ju med och har en hand i allt, säger Marcus "Mackan" Nylén. 

Renoveringen är ett av de mest omfattande projekten någonsin i svensk inrednings-tv.

– Det är Ernst som har sista ordet. Han är ju visionären, han styr skeppet. Jag och Kajsa är verktygen, vi kan hoppa i land där det behövs. Hjälpa till så allt flyter på, fortsätter Marcus "Mackan" Nylén. 

 

 

Är nöjda – trots kritiken

Kajsa Nylén är ny snickare för i år och är även syster till Marcus Nylén.

Hon berättar också att det är Ernst som bestämmer över renoveringen.

– Ernst styr. Han har ju en idé liksom, det är det vi går efter. Storebrorsan är ju byggledare, så han och Ernst måste hålla en kommunikation så de förstår varandra. Men det är ju Ernst som vet vad vi ska göra, det är han som har visionen.

Trots bybornas kritik är alla som varit inblandade i renoveringen väldigt nöjda med arbetetet.

–  Ernst sa i slutet att det är ett av de finaste husen vi gjort tillsammans under hans tv-historia. Så han har känt sig supernöjd rakt igenom. Jag är beredd att hålla med. Det är en av de häftigaste byggnader jag har gjort, det ger så mycket tillbaka, säger Marcus "Mackan" Nylén.