Ernst Kirchsteiger avslöjar nu sina hårda krav för att renovera ett hus i "Sommar med Ernst" i TV4. Foto: FOTO: FILIP CERDERHOLM/TV4 / TV4Ernst Kirchsteiger avslöjar nu sina hårda krav för att renovera ett hus i "Sommar med Ernst" i TV4. Foto: FOTO: FILIP CERDERHOLM/TV4 / TV4
Ernst Kirchsteiger avslöjar nu sina hårda krav för att renovera ett hus i "Sommar med Ernst" i TV4. Foto: FOTO: FILIP CERDERHOLM/TV4 / TV4
Ernst Kirchsteiger. Foto: MIKAEL SJÖBERGErnst Kirchsteiger. Foto: MIKAEL SJÖBERG
Ernst Kirchsteiger. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Ernst Kirchsteigers hårda krav – på TV4

Publicerad

Ernst Kirchsteiger firar 10 år som husrenoverare i TV4 - och nu visar kanalen ett program med höjdpunkter. 

Samtidigt avslöjas hans hårda krav på kanalen för att åta sig att renovera ett slitet hus.

– Husen i sig ska vara en utmaning, säger Ernst Kirchsteiger i "Nyhetsmorgon" i TV4.

TV4-profilen Ernst Kirchsteiger har blivit husrenoverade med hela svenska folket. I hans program "Sommar med Ernst", som i år firar tio år, renoverar, inreder och moderniserar han tillsammans med olika snickare och hantverkare gamla, slitna och fallfärdiga byggnader och bostäder så att de återigen blir trevliga och mysiga och så att det går att bo i dem igen.

 

LÄS MER: Ernst avslöjar hemligheten i nya programmet i TV4

 

– 10 år på TV4, herregud, tiden går fort. Jättekul, säger han när han under torsdagen intervjuas i "Nyhetsmorgon" i TV4.

Men på en direkt fråga från programledaren Steffo Törnquist om hur han väljer vilka hus som ska renoveras och dokumenteras för programmet, berättar han att han har hårda krav. Han tar sig inte an vilket hus som helst.

– Det ska vara ett hus som är på en bra plats, människorna som har husen ska vara sköna, sedan ska husen i sig vara en utmaning, förklarar Ernst Kirchsteiger.

Han berättar att årets hus uppfyllde just dessa krav, speciellt det om att huset ska vara en utmaning.

– Huset var ganska litet, där fem centimeter börjar betyda något. Jag har jagat centimetrar i det huset och det är kul, förklarar den folkkära TV4-profilen.

Ernst Kirchsteiger om mutorna

Ernst Kirchsteiger förklarar också att det inte går att muta honom till att få sitt hus renoverat - men en svaghet har han som kan fungera:

– Kaffe och kramar ligger väldigt högt hos mig, säger Ernst Kirchsteiger.

Med anledning av tioårsjubileet sänder TV4 på torsdag kväll det första av två program med hopklippta höjdpunkter från de gångna åren.

– Egentligen är det ett axplock av allt tok. Dels är det väldigt kul alltihopa, för det finns ju vissa material som jag älskat. Det är väldigt roligt redigerat, säger Ernst Kirchsteiger.

 

LÄS MER: Miljonregnet över Ernst Kirchsteiger 

 

Men det finns också en sentimental dimension i programmet.

– Jag återvänder till alla de här husen, mina gamla vänner som står runtom i Sverige, och ser vad hände, hur blev det, hur ser de ut i dag? Det är ganska spännande att sitta i bilen på väg till de här husen. Hur ser de ut? Vad kommer jag att mötas av? förklarar Ernst Kirchsteiger.

I programmet besöker han bland annat Saxå herrgård där det blir ett kärt återseende med krögaren Carl Jan Granqvist. Han besöker även Gotland och den lilla flygeln på Lärbro som han renoverade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag