Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernst Kirchsteigers heta kärleksknep med hustrun

Foto: TOMMY PEDERSEN
Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

Ernst Kirchsteiger träffade frun Ulla redan vid 16 års ålder - och fick kämpa för att hon skulle falla för honom.

I "Hellenius hörna" avslöjar TV4-profilen knepen för att få förhållandet att hålla i över 40 år.

– Man måste ha en grundtro på varandra från början, säger Ernst Kirchsteiger i programmet.

TV4-inredaren Ernst Kirchsteiger gör inget kortvarigt. I 17 år har han varit profil i program som "Sommar med Ernst" och "Sommartorpet" - och i 42 år har han varit tillsammans med frun Ulla.

I "Hellenius hörna" berättar Ernst Kirchsteiger att han inte hade några problem med tjejer i tonåren - men att han också föll hårt för sin fru vid tidig ålder.

– Det gick bra, det var inga problem. Men jag träffade ju min fru när jag var väldigt ung, 16-17 år, säger inredaren.

Tips för att hålla ihop

När programledare David Hellenius undrar vem det var som var mest investerad i förhållandet från början, så har Ernst Kirchsteiger ett tydligt svar:

– Du menar när vi blev tillsammans? Jag låg på, ser du. Jag ringde och ordnade, undrade om vi skulle vara hundvakt. Men hon sa "Nej, jag ska plugga och plocka vinbär", hon var lite svår! Jag jobbade på i ett halvår, och sen kunde hon naturligtvis inte motstå, säger han och skrattar.

 

LÄS MER: Ernst avslöjad – av detaljen i tv-rutan 

 

Nu har paret varit tillsammans i 42 år, och har flera barn tillsammans. Ernst Kirchsteiger menar att han och frun kommer hålla ihop, och ger flera tips på vad som är viktigt för att ett förhållande ska hålla ihop under så lång tid.

– Man måste ha en grundtro på varandra från början, och i vårt fall så skrattar vi väldigt mycket, vi har väldigt kul tillsammans, säger han.

Turats om att vara den dominanta i förhållandet

Kirchsteiger menar också att paret har hjälpts åt under åren, och att han inte har några problem med att visa sig svag inför sin fru, utan att de har turats om att vara den dominanta i förhållandet.

– Sen har jag aldrig haft en idé om att jag måste vara den starka i vår relation, utan vi har tillåtit varandra att vila. Jag brukar säga att ibland sitter jag på vagnen och Ulla drar, och så byter vi. Det finns tyvärr vissa män som alltid ska ha sista ordet, som alltid ska driva, säger Ernst Kirchsteiger i "Hellennius hörna".

 

LÄS MER: Hårda orden efter Ernsts program