Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ernst Kirchsteigers glögg stoppas efter explosioner

Systembolaget stoppar nu Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg.
Ernst Kirchsteiger. Foto: CECILIA MÖLLER / TV4
Foto: Marten Junell

Systembolaget säljstoppar Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg.

Aftonbladet har rapporterat om att flaskor har exploderat – nu stoppas försäljningen och de kunder som redan har köpt en flaska uppmanas att lämna tillbaka den.

– Ja, det stämmer. Vi har fått ett antal incidenter från våra kunder, flaskan har exploderat, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget.

Har du druckit glögg i år än?

Systembolaget säljstoppar i samförstånd med producenten Ernst alkoholfria glögg, drycken marknadsförs av programledaren Ernst Kirchsteiger. Produkten säljstoppas då det finns risk för att flaskan kan explodera.

– Ja, det stämmer. Vi har haft sammanlagt tre incidenter, varav två var under lördagen. Utifrån helgen har vi valt att agera på risken. Inga flaskor kommer att komma från Systembolaget till konsument nu när vi öppnar kl 10 på måndagen, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget.

LÄS MER: Sanningen om Ernst Kirchsteigers lyxbygge

Systembolaget: ”Lämna tillbaka flaskan till våra butiker”

Har ni någon uppmaning till de kunder som redan har köpt Ernst glögg?

– Ja, att lämna tillbaka flaskan till våra butiker varsamt. De som har köpt den uppmanar vi att återlämna den till våra butiker och få pengarna tillbaka, säger Elina Yli-Torvi och fortsätter:

– Med tanke på att vi inte vet orsaken och inte kan härröra den så vill vi att man returnerar varan.

Edward Liepe är vd på företaget Saturnus som producerar Ernst alkoholfria glögg. Han säger att de har gått igenom olika tester av glöggen utan att hitta något konstigt. 

– Nu har vi skickat prover på analys och det tar några dagar att få svar. Man kan misstänka att det kommit spår av jäst i flaskan som kan ha startat en efterjäsningsprocess, säger han och tillägger: 

– Men det är inget som är farligt att dricka. Den som har druckit av glöggen behöver inte vara orolig. 

Vad som kommer att hända med produkten nu är inte bestämt. 

– Det viktiga är att vi har återkallat den. Vi är fullt sysselsatta med att ta kontakt med de butiker som har produkten och hantera det här, säger Edward Liepe. 

Expressen har sökt Ernst Kirchsteiger. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!