Ernst Kirchsteigers drastiska livsändring – efter svåra beslutet

På bara fyra år har omsättningen fördubblats för Ernst Kirchsteigers bolag.
Ernst Kirchsteiger tvekade till att provfilma för SVT:s ”Sommartorpet” – men sa till slut ja.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
”Sommartorpet” visade sig bli en succé.
Foto: JONAS ERIKSSON

Ernst Kirchsteiger tvekade till att provfilma för SVT:s ”Sommartorpet” – men sa till slut ja.

Resten är historia – och blev till en revansch för folkkära tv-profilen. 

– Eftersom jag var så pass försiktig ändå så tror jag många trodde att jag inte skulle klara av det här, säger han i ”Söndagsintervjun” i P1.

Programledaren berättar själv i P1-intervjun att till slut hade hans namn nämnts i så pass många olika sammanhang att SVT valde att höra av sig till honom. 

Det som senare skulle bli den enorma succén ”Sommartorpet” kunde ha slutat redan vid första mötet.

Ernst Kirchsteiger var nämligen inte alls säker på att han vill göra det.

– Då var det att jag skulle provfilmas för att vara inredare i ”Sommartorpet”. Jag var så nära att säga nej till det, men det var min förbannade nyfikenhet som fick mig att säga: ”jo jo, ni kan väl få provfilma”. 

Ernst Kirchsteigers revansch efter succén med ”Sommartorpet”

Enligt programledaren själv gick provfilmningen inget vidare och Ernst Kirchsteiger berättar att han hade mycket ångest. 

Men SVT hörde av sig igen – och ”Sommartorpet” blev en dundersuccé. 

– Ganska snabbt så brakade det till och det här blev något som väldigt många pratade om. Den här mannen som förhöll sig väldigt fritt. Hjälp tänkte jag: ”vad är det jag satt i gång för någonting”. 

Samtidigt blev det en personlig revansch för honom själv.

I ”Söndagsintervjun” berättar han hur han i sin barndom var återhållsam och gillade ensamheten. 

– Den första tiden var nog lite revansch på något sätt. ”Titta där, det trodde ni inte”, det var den känslan. Eftersom jag var så pass försiktig ändå (som ung, reds anm) så tror jag många trodde att jag inte skulle klara av det här. Det trodde jag inte själv heller från början, säger han. 

”Han trodde inte mycket om mig”

Till en början tänkte Ernst Kirchsteiger att han inte skulle orka med det i mer än ett år. Men programmet sändes i SVT fram till 2007 och programledaren skulle gå vidare till nya uppdrag på TV4. 

Ernst Kirchsteiger har tidigare berättat om barndomen och den tuffa relationen han hade till sin pappa som var skeptisk till hans förmågor och orolig för vad hans skulle ta sig för i livet. 

– Han trodde inte mycket om mig, det kan jag säga. Vad ska det bli av den här långe pojken som är rädd för fotbollar och drev runt i skogarna. Är han riktigt som han ska i huvudet?, har Kirchsteiger berättat i i podcasten ”Värvet”. 

Expressen har sökt Ernst Kirchsteiger via hans presskontakt.


Ernst Kirchsteigers bästa tips för att renovera!

Drömmer du om ett renoveringsobjekt? Renoveringarnas mästare Ernst Kirchsteiger ger tre ovärderliga tips och varnar för fällorna som är lätta att gå i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.