Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernst Kirchsteigers avgörande vändning – efter familjetragedin

Ernst Kirchsteiger menar att vi ska ta makten över våra liv.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Föräldrarnas död gav Ernst Kirchsteiger en viktig insikt.
Foto: Mia Zettermark
Ernst Kirchsteiger tackar sin tråkiga barndom för den han är i dag.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Ernst Kirchsteiger menar att människor ska ta makten över sina liv, och leva som vi vill – inte som det förväntas.

Tv-profilen beskriver att han efter föräldrarnas död fick en viktig insikt.

– När mina föräldrar och mina bröder dog började jag fundera mer på vad livet innebär. Man måste veta att man dör för att veta att man lever, säger Ernst Kirchsteiger till Svensk damtidning.

För tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 61, började kreativiteten tidigt. Som barn var han lite speciell, beskriver han i en intervju med Svensk damtidning. Han menar att han trivdes med att hålla på med sina egna projekt i lugn och ro, att det är på grund av att hans barndom på så sätt var ”tråkig” som han gör det han gör i dag. I tristess föds kreativitet, förklarar han.

Kirchsteiger menar att människor legitimerar sig genom att göra så mycket, att vi är så effektiva och flexibla att det håller på att gå lite över styr.

– Jag tycker att vi ska ta makten över våra liv och göra det vi vill, inte vad som förväntas av oss, säger Ernst Kirchsteiger till Svensk damtidning.

Ernst: ”Fundera mer på vad livet innebär”

Något som han tror att man ibland behöver gå igenom en kris för att förstå. Så var det för honom.

– När mina föräldrar och mina bröder dog började jag fundera mer på vad livet innebär. Man måste veta att man dör för att veta att man lever, säger han till tidningen.

Tv-profilens mamma dog år 2007, till följd av en kärlsjukdom. Ernst Kirchsteiger har tidigare berättat att hon blev hastigt sjuk och avled efter två veckor, 79 år gammal.

– Vi stod varandra nära på många sätt. Pappa dog ju för 13 år sedan så nu har jag inga föräldrar kvar. Men livet måste gå vidare, sa Ernst Kirchsteiger vid tidpunkten och beskrev att de umgicks in i det sista.

Ökad förmåga att visa känslor

Ernst Kirchsteiger menar att han med åren har lärt sig hur vi människor förhåller sig till varandra och att han i dag tycker bättre om sig själv än när han var 20 år gammal.

– När jag var 20 kände jag kanske att det inte är lämpligt. Man ska inte våga uttrycka sina fina tankar, säger Ernst Kirchsteiger i intervjun och menar att den ökade förmågan att visa sina känslor har bidragit positivt till äktenskapet med hustrun Ulla.

Under sommaren kan vi se Ernst Kirchsteiger i tv-succén ”Sommar med Ernst”, där han tillsammans med snickaren Marcus ”Mackan” Nylén tar sig an ett renoveringsobjekt på Österlen.

Expressen har sökt Ernst Kirchsteiger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.