Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernst attackerad av fåglar – fick stoppa inspelningen

Ernst Kirchsteiger fick det svettigt under inspelnigen av torsdagens avsnitt av ”Sommar med Ernst”.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Programledaren blev nämligen attackerad av fåglar.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Det blev lite rabalder där tag. Måsarna försökte skydda sina ägg från rovfåglarna och det riktigt ven i luften”, säger Ernst Kirchsteiger.

I tv framstår ”Sommar med Ernst” som fridfullt och mysigt – men bakom kamerorna utspelade sig ett oväntat drama.

Under inspelningen av torsdagens avsnitt attackerades platsen av upprörda fåglar, och kamerateamet tvingades avbryta åtta gånger.

– Det blev lite rabalder där tag. Måsarna försökte skydda sina ägg från rovfåglarna och det riktigt ven i luften, säger Ernst Kirchsteiger.

Under inspelningar av tv-program kan vad som helst hända – och det gäller också gemytliga ”Sommar med Ernst”.

När Ernst Kirchsteiger och hans kamerateam spelade in torsdagens avsnitt blev de plötsligt attackerade av aggressiva fiskmåsar, som försökte skydda sina bon och fågelägg.

– Fiskmåsarna försökte skydda sina bon och ägg från andra större fåglar. Det blev en jäkla kalabalik och var faktiskt helt omöjligt att spela in något. Det flaxades och lät hejvilt, säger Henrik von Kern, producent för ”Sommar med Ernst”.

 

Tvingades avbryta åtta gånger

Inspelningarna ägde rum vid Åsbyviken utanför Örebro, nära sjön Hjälmaren. Området skulle vara en fridfull miljö – men inspelningsperioden råkade krocka med fåglarnas häckningsperiod, då de är väldigt beskyddande. Därför tvingades ”Sommar med Ernst”-produktionen att avbryta inspelningen åtta gånger under samma dag, något som skapade stora problem med inspelningsschemat.

– Det är lite kul den första gången, men inte sjunde och åttonde. Då blir det problem på riktigt. Tidsschemat är ju späckat nog som det är i år, säger Henrik von Kern.

Ernst Kirchsteiger konstaterar att det blev dramatiskt på inspelningsplatsen – men att det i slutändan gick bra för de upprörda fågelföräldrarna.

– Det blev lite rabalder där tag. Måsarna försökte skydda sina ägg från rovfåglarna och det riktigt ven i luften. Men jag tror faktiskt att det slutade lyckligt för måsarna den här gången, säger Ernst Kirchsteiger.

Sanna Nielsens bästa stund under "Allsång på Skansen"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.