Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernst kärlekshemlighet med hustrun i sängen

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden.
Ernst Kirchsteiger berättar om sin speciella kärlekssten i ”Skavlan”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
”När jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng”, berättar han i programmet.Foto: SVT
Ulla och Ernst Kirchsteiger har varit tillsammans sedan gymnasiet. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN ROBERT EKLUND
Tillsammans har de sönerna Ludvig och Sebestian Kirchsteiger.Foto: JULIA DANSARIE
Ernst Kirchsteiger i ”Skavlan”. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Ernst Kirchsteiger och hans fru Ulla har varit tillsammans sedan de gick i gymnasiet – men verkar vara lyckligare än någonsin.

I en intervju i ”Skavlan” berättar TV4-programledaren hur han och frun håller kärleken vid liv efter 45 år tillsammans, och erkänner att han är en obotlig romantiker.

– Eftersom vi är förälskade min fru och jag så brukar jag... vet ni vad jag gör, när jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng, avslöjar Ernst Kichsteiger i ”Skavlan”.

Ernst Kirchsteiger, 62, och hans fru Ulla Kirchsteiger, 62, träffades i gymnasiet, och har varit tillsammans ända sedan dess – i ungefär 45 år.

Men det hindrar inte paret från att hålla romantiken vid liv i sitt förhållande.

I en intervju med Fredrik Skavlan i fredagens avsnitt av ”Skavlan” berättar ”Sommar med Ernst”-programledaren om en speciell ägodel som han och hans fru använder för att påminna om sin kärlek för varandra.

– Vi hittade, för några år sen på Österlen i Skåne, en sten som är formad som ett hjärta. Den kallar vi för våran kärlekssten, berättar Ernst Kirchsteiger.

Den hjärtformade stenen gömmer programledaren i parets gemensamma säng i hemmet utanför Örebro, så fort han reser bort i exempelvis jobb.

– Eftersom vi är förälskade min fru och jag så brukar jag... vet ni vad jag gör, när jag åker hemifrån och ska sova borta, då smugglar jag ner den här stenen i hennes säng. Jag vet att jag inte ska ligga vid hennes sida, så när hon drar av täcket så ligger stenen där, och så blir hon glad, säger han glatt, och får Hollywoodstjärnan Malin Åkerman att bli rörd i stolen bredvid.

Tar med stenen på resor

Ernst Kirchsteiger fortsätter:

– Stenhjärtat som ligger där. Så gör hon likadant med mig när hon inte sover hemma. 

Det är inte bara när ena halvan av paret åker bort som de använder kärleksstenen – även när de reser tillsammans som gifta så åker stenen med.

– Så håller vi på med den där stenen. Vi har med oss den på resor. Jag brukar ha en ikon med mig på resor, och så har jag kärleksstenen, säger han i ”Skavlan”.

Fredrik Skavlan verkar förvånad över nivån av romantik i Ernst Kirchsteigers förhållande.

– Är du väldigt romantisk, undrar han – och Ernst Kirchsteiger sticker inte under stol med att så är fallet.

– Ja, vad är det för fel på romantik, utbrister han.

Den folkkäre programledaren Ernst Kirchsteiger och hustrun Ulla har tillsammans de två nu vuxna sönerna Ludvig och Sebastian Kirchsteiger. Paret har dessutom gift sig två gånger.

Expressen har sökt Ernst Kirchsteiger för en kommentar.

”Skavlan” sänds fredagar 21.00 på SVT1.

Miljonregnet över Ernst Kirchsteiger

Ernst kärlekshemlighetmed hustrun i sängen