Ernst bästa tips för att hålla kärleken vid liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX / / SCANPIX SWEDEN
Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

Ernst Kirchsteiger har varit tillsammans med sin fru Ulla i 42 år - och vet hur man för en relation att hålla.

Och precis som han tipsar om inredningspyssel och matlagning har TV4-programledarens många tips för ett ha lyckat förhållande.

- Ulla kan fortfarande än i dag överraska mig, säger tv-profilen till expressen i en intervju.

Våga ha konflikter 

Ernst Kirchsteiger har varit tillsammans med sin fru Ulla i 42 år. Något han lärt sig efter dessa år är att man blir starkare som par efter man kommit ur en kris. 

- Jag tror att en längre relation är som att gå genom ett hus, där kärleken är nyckeln som provas. Hallen är stor nog för fyra år eller något. Nästa dörrhåll är lite trångt, man brukar prata om de där kriserna som kommer, men trycker man sig bara igenom det så kommer man till ett större rum och når så småningom en trädgård utan stängsel, har programledaren sagt till Expressen tidigare.

Prioritera att umgås 

Ernst har varit i samma relation sedan han var 17 år. Trots att han spelar in tv-program större delen av sommaren åker han alltid hem varje dag efter jobbet för att träffa sin kärlek. Att prioritera förhållandet gör att det håller längre, menar han.

- Jag sover hemma. Jag kommer hem, äter kvällsmat, duschar och byter kalsonger precis som vem som helst. Man måste lösa det, logistiken måste fungera, har programledaren sagt i intervju.

Glöm inte romantiken 

Ernst Kirchsteigers vänner brukar be honom om äktenskapsråd. Enligt tv-profilen är hemligheten bakom en lång relation att inte strunta i romantiken. 

- Om man börjar tänka "skit samma" så skiter man tillslut i allt. Det är värt att äta middagen ute på en filt i trädgården. Barfota så klart.

Överraska varandra 

Idag är det mer än tre decennier sedan äkta paret Kirchsteiger träffades för första gången. Det har hunnit gifta sig, skaffa två barn och köpt en villa. Men även när vardagen lunkat på så är det viktigt att göra någonting extra för sin partner menar Ernst. 

- Ulla kan fortfarande än i dag överraska mig, har tv-profilen tidigare sagt till Expressen.

Strunta i svartsjukan 

Att Ernst Kirchsteiger på grund av sin succé som tv-profil ständigt är uppvaktad av kvinnor och får mängder av kärleksbrev, ser Ulla Kirchsteiger inte som ett problem. Även om det ibland är det till och med hon som får ta hand om breven.

- Jag har alltid haft mycket kvinnliga kompisar, de kunde Ulla bli svartsjuk på när hon var yngre, men det tycker hon inte alls är jobbigt nu längre, säger Ernst.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.