Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ernst avslöjar kärlekshemligheten med Ulla – så har de hållit ihop i 44 år

Ernst och Ulla Kirchsteiger har varit ett kärlekspar i 44 år.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Anders Bagge och Ernst Kirchsteiger pratar om kärlek och hur man bäst håller den vid liv.
Foto: TV4

I ”Sommar med Ernst” samtalar Anders Bagge och Ernst Kirchsteiger om kärlek.

Efter 44 år tillsammans med sin fru Ulla avslöjar Kirschteiger knepet för en långvarig relation. 

– Jag ska lyckas precis som han i kärlekslivet med min hustru, säger Anders Bagge.

I ”Sommar med Ernst” i TV4 fortsätter den händiga tv-profilen Ernst Kirchsteiger, 63, att renovera Österblick – ett 1800-talshus beläget på stranden vid Hanöbukten i Skåne. 

Denna gång får han besök av ”Idol”-jurymedlemmen och musikproducenten Anders Bagge, 53.

När de sitter på stranden och äter knäckemacka med marmelad glider de in på djupare samtal mellan tuggorna.

Ber om kärleksråd

Anders undrar nyfiket vad hemligheten är bakom Ernst Kirchsteiger och frun Ullas långa förhållande. Paret träffades när Ernst bara var 16 år gammal.

– Alltid när jag träffat dig pratar du så extremt varmt om Ulla hela tiden. Om hur er kärlek har varit i 30 år. Jag tycker det är så otroligt vackert, säger Anders Bagge i programmet.

Han reflekterar över sitt eget förhållande med frun Johanna Lind Bagge, 48.

– Och så tänker jag på mig och Johanna, som jag älskar något så vansinnigt mycket. Vi är som syskon och har alla ”up's and downs” som allting har men inte slutändan så vet vi att vi älskar varandra... Hur håller man lågan vid liv?

Bra med upp- och nedgångar

Ernst Kirchsteiger är snabb med att svara.

– För det första blir jag väldigt glad över att höra att ni har era ”up's and downs” för det är det absolut tydligaste friskhetstecknet i en relation tycker jag.

Ernst berättar att han och Ulla har varit ett par i 44 år. Han avslöjar hemligheten bakom deras långvariga relation.

– Och sen är det då att under vissa perioder då är vi faktiskt väldigt mycket syskon, sen tar det om. Och det är just det där att våga vänta på det... en del har så jävla bråttom: ”Nej, det känns inte bra för mig, jag drar vidare”.

– Kan man våga vänta lite, ha lite tålamod, så kommer det igen sen. Och då blir det plötsligt 44 år, säger Ernst i programmet.

”Han är Doctor Love”

Anders Bagge och hans fru Johanna Lind Bagge, 48, har snart varit gifta i tre år. Till Expressen säger Bagge att ”allting är individuellt” när det kommer till lyckade relationer.

– Jag och Johanna har det oförskämt bra. Vi låter varandra få vara den man vill vara. Men samtidigt har vi en oerhörd respekt för att se till att man håller kärleken hela tiden à jour.

Han säger att han skulle kunna gifta om sig med henne redan i morgon igen.

– Man ska kämpa för sin kärlek. Men man ska inte kämpa så långt att det går på ens egen bekostnad, då tror jag att det är bättre att gå vidare för bådas skull.

Från inspelningen tar han med sig Ernst kloka råd. 

– Ernst pratar så gott om sin fru Ulla så långt senare. Jag ska lyckas precis som han i kärlekslivet med min hustru. Jag ska också säga om 30 år samma fina saker om min hustru. Evig kärlek.

– Ernst är en riktigt bra lärare när det kommer till evig kärlek. Han är Doctor Love.

Mauri Hermundssons tvivel: ”Duger man verkligen?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.