"När politiker uppmanar oss medborgare att vara tysta så är det ett tydligt tecken på att vår demokrati är under attack", skriver Ernman. Foto: Cornelia Nordström"När politiker uppmanar oss medborgare att vara tysta så är det ett tydligt tecken på att vår demokrati är under attack", skriver Ernman. Foto: Cornelia Nordström
"När politiker uppmanar oss medborgare att vara tysta så är det ett tydligt tecken på att vår demokrati är under attack", skriver Ernman. Foto: Cornelia Nordström
Jimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin NilssonJimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin Nilsson
Jimmie Åkesson. Foto: Anna-Karin Nilsson

Ernmans svar – efter Åkessons uppmaning

Publicerad

Jimmie Åkesson anser att Malena Ernman ska fokusera på att sjunga i stället för att uttala sig om politik.

Nu svarar operasångerskan på uppmaningen.

"Ett tydligt tecken på att vår demokrati är under attack", skriver Ernman på Instagram.

I morse gästade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons "Nyhetsmorgon" i TV4. När diverse frågor om partiet var avklarade undrade programledaren Anders Pihlblad vad Åkesson tyckte om operasångerskan Malena Ernmans och hennes återkommande kritik av Sverigedemokraterna.

– Hon ska fokusera mer på att sjunga så vackert som hon gör så kan jag sköta politiken, svarade Åkesson och berättade att han röstat på henne i Melodifestivalen.

 

LÄS MER: Jimmie Åkesson gör comeback i Almedalen

 

Ernmans svar till Åkesson

Nu har Ernman svarat på både på Facebook och på Instagram på Åkessons uttalande.

"När politiker uppmanar oss medborgare att vara tysta så är det ett tydligt tecken på att vår demokrati är under attack. Jag tänker inte vara tyst. Och jag tänker inte låta Jimmie Åkesson "sköta politiken". Vi får aldrig nånsin vara tysta. Aldrig", skriver hon bland annat.

Ernman har fått stort stöd för sitt svar av sina följare på sociala medier, även om några av inläggen försvarar Åkesson.

Ernman fick ett slog igenom med vinsten i Melodifestivalen 2009 med bidraget La Voix, som hon skrivit tillsammans med Fredrik Kempe.

 

 

 

Expressen har sökt Malena Ernman, utan framgång.

 

LÄS MER: Malena Ernmans ilska mot TV4: "Förbannad"

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag