Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ernmans stora utmaning – inför drömkonserten

Malena Ernman om Greta Thunbergs kamp mot psykisk ohälsa
Björn Kjellman, Tuva B Larsen, Philip Jalmelid, Malena Ernman och Anders Ekborg.
Foto: Mats Backer
I vår spelar ensemblen först ”Så som i himmelen” i Göteborg – sedan avslutar de med konserter på Skansen och i Dalhalla.
Foto: Markus Gårder
En utmaning för Malena Ernman och de andra är att lyckas välja ut låtar till extrakonserterna.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Beata Ernman och Malena Ernman i ”Forever Piaf”.
Foto: Linus Hallsenius /Pressbild

Musikalen ”Så som i himmelen” har hyllats av både kritiker och publik.

Nu står det klart att det stjärnspäckade gänget med Malena Ernman i spetsen gör extrakonserter med andra låtar från musikalvärlden – något som resulterar i en del beslutsångest.

– Vi har så mycket musik vi vill få med men vi inser att folk måste hinna med bussarna också, säger Ernman.

”Så som i himmelen” sattes första gången upp 2018, men tvingades som allt annat att pausa all verksamhet när pandemin kom.

Våren 2022 är dock Malena Ernman, Björn Kjellman, Anders Ekborg och de andra tillbaka med flera föreställningar i Scandinavium i Göteborg.

I juni arrangerar man sedan som en avslutning tre musikalkonserter, dels med musiken från ”Så som i himmelen” men också med andra musikalklassiker. Två konserter på Skansen och en i Dalhalla.

– Vi sitter och brainstormar och försöker hitta pärlorna. Vi har ju ganska många bra sångare med oss så vi ska utnyttja alla röster och alla konstellationer som finns. Alla får ju önska favoritstycken så får vi se vad som hinns med, säger Malena Ernman.

”Ensemblens lilla maskot”

Hon beskriver ensemblen från ”Så som i himmelen” som en ”egen liten familj”. Philip Jalmelid och Tuva B Larsen blev också ett par under jobbet med musikalen och fick i januari dessutom en son tillsammans.

Philip Jalmelid själv berättar hur sonen Edwald blivit en del hela gänget:

– Han är ju så liten än så han får hänga med överallt. Men han har gått och blivit ensemblems lilla maskot här. Han åker runt i famnar och lär sig att vara social.

Spelar med dottern

Under hösten har musikalstjärnan dessutom fått uppträda med sin egen familjemedlem i ”Forever Piaf”: 16-åriga dottern Beata Ernman Thunberg, syster till Greta Thunberg.

– Det har varit fantastiskt. Hon är makalös att spela med. För mig har det varit och är en stor grej att få spela med sin tonåriga dotter. Kanske inte lika roligt för henne men det är gripande på något sätt, att få göra det här med någon som man älskar.  Det är häftigt. 

Se också: 

Kontroverserna i Allsång på skansen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.