Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erik och Carina Berg tillbaka med ny serie

Carina och Erik Berg är tillbaka med ny tv-serie.
Foto: Margareta Bloom Sandebaeck
I ”Bergs superlag” tränar de fotbollsspelare med olika funktionsnedsättningar.
Foto: Margareta Bloom Sandebaeck

Glöm ”Bergs drömkåk” och ”Var fan är storken”. 

Nu är makarna Berg tillbaka med feelgood-serien ”Bergs superlag” där de tränar fotbollsspelare med funktionsvariationer för en plats i SM. 

– Det känns helt underbart! Det känns också så fint att tittarna ska få lära känna det här fantastiska gänget, säger Erik Berg i ett pressmeddelande. 

Nyligen visade Erik, 32, och Carina Berg, 43, upp sin, och andras, barnkamp i tv-serien ”Var fan är storken” och sedan tidigare delade de med sig av sin skärgårdshusrenovering i ”Bergs drömkåk”. Nu är paret snart aktuella med ett helt nytt tv-program: ”Bergs superlag”. 

Erik Berg har lagt fotbollskarriären på hyllan men lämnar inte helt fotbollen. 

Han har länge haft ögonen på laget Panthers och nu ska han och Carina Berg försöka ta dem till SM. Panthers består av 28 lagmedlemmar i vitt skilda åldrar och med olika funktionsvariationer. 

– Jag är så otroligt stolt och tacksam över att ha fått äran att träna Panthers. Jag såg laget spela första gången för ett par år sedan, och blev direkt helt golvad av glädjen och entusiasmen de spelade med. Jag kände att jag bara måste få träna detta laget. Då hade jag fortfarande en aktiv fotbollskarriär och kunde dessvärre inte kombinera de två. Men nu när jag lagt mina fotbollsskor på hyllan var det ett perfekt tillfälle att förverkliga den önskan. Det känns helt underbart! Det känns också så fint att tittarna ska få lära känna det här fantastiska gänget och vår resa på discovery+ och Kanal 5, säget Erik Berg i ett pressmeddelande. 

Men Carina Berg då? Vad ska hon göra i serien? 

– Det har varit så himla spännande och härligt att lära känna det här helt fantastiska laget. Min roll i det hela är att vara en slags hejarklack/allt-i-allo-hjälpreda, bland annat genom att engagera mig i det sociala. För att ha kul ihop är också viktigt för ett sammansvetsat superlag, säger hon i pressmeddelandet. 

”Bergs superlag” har premiär 28 oktober. 

De spelar i Panthers

Timmy Bertilsson, Karin Ahlinder-Magnusson, Nils Forsberg, Ali Abdulsalam, Theo Tomingas Näf,

Anna Hellgren, Joel Brar, Ernst Cederholm, Amina Mokhtari, Andreas Dacke, Christer Holmlund, Edvin Juhlin, Emil Edling, Eric Hindbeck Dourén, Erik Hedman, Yersayan Orozbayev, Fabian Reyes Cruz, Fredrik Karlsson, Ingemar Höglund, Joakim Jarnhamre, Johan Tesch, Klas Rudolfsson, Max Dahlin, Niklas Hjelmvik, Oskar Olsson, Paulos Negusse Ougbe, Teodor Ekman, Yahan Faarax.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.