Erik Johansson. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Erik Johansson. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Erik Johansson gick i parterapi – efter separationen

Publicerad

Erik Johansson höll på att separera under inspelningen av ”Bonusfamiljens” första säsong. 

När han spelade in seriens andra omgång var uppbrottet ett faktum. 

– Det var flummigt att åka från sin egen parterapi till seriens parterapi, säger han nu. 

Hans rollfigur Patrik är ett av naven i ”Bonusfamiljen”. Men den framåtblickande scen med Patrik och Lisa (Vera Vitali) som inleder seriens andra säsong pekar på att det kan vara på väg att ändras och att ett uppbrott är nära. 

Om det stämmer låter Erik Johansson, 38, vara osagt. Men:  

– Jag separerade själv under första säsongen och under inspelningen av andra säsongen var jag separerad, så det är ju ett liv som pågår hela tiden vid sidan av och som man kan dra in. Det är en outsinlig källa på det sättet, säger Erik Johansson och fortsätter: 

– Det var flummigt att åka från sin egen parterapi till seriens parterapi. Vad är vad, liksom?

Större press på andra säsongen av Bonusfamiljen

FRÅGA: Det är ganska tydligt i säsong två att det är mer press på alla rollfigurer och att serien blir tyngre. 

– Så är det. De utsätts för tyngre grejer än under första säsongen. I andra säsongen har vi försökt dra år tumskruvarna ytterligare och sätta saker och ting på sin spets. Nu är det livsavgörande saker som händer, medan det i första säsongen mer puttrade på. 

”Bonusfamiljen” har sedan tidigare förnyats för ytterligare en säsong. Den tredje omgången förväntas ha premiär 2019 i SVT.  

Erik Johansson vet vad han hoppas ska hända rollfiguren Patrik: 

– Jag tycker att det är roligt att Patrik drömmer om att göra något annat. Jag tror att han egentligen skulle vilja skriva ett mästerverk, en bok liksom, men att han är fast i sin lärargrej. Så det skulle vara kul om att han fick testa andra grejer för att se om han har det i sig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag