Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Johansson gick i parterapi – efter separationen

Erik Johansson.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Erik Johansson höll på att separera under inspelningen av ”Bonusfamiljens” första säsong. 

När han spelade in seriens andra omgång var uppbrottet ett faktum. 

– Det var flummigt att åka från sin egen parterapi till seriens parterapi, säger han nu. 

Hans rollfigur Patrik är ett av naven i ”Bonusfamiljen”. Men den framåtblickande scen med Patrik och Lisa (Vera Vitali) som inleder seriens andra säsong pekar på att det kan vara på väg att ändras och att ett uppbrott är nära. 

Om det stämmer låter Erik Johansson, 38, vara osagt. Men:  

– Jag separerade själv under första säsongen och under inspelningen av andra säsongen var jag separerad, så det är ju ett liv som pågår hela tiden vid sidan av och som man kan dra in. Det är en outsinlig källa på det sättet, säger Erik Johansson och fortsätter: 

– Det var flummigt att åka från sin egen parterapi till seriens parterapi. Vad är vad, liksom?

Större press på andra säsongen av Bonusfamiljen

FRÅGA: Det är ganska tydligt i säsong två att det är mer press på alla rollfigurer och att serien blir tyngre. 

– Så är det. De utsätts för tyngre grejer än under första säsongen. I andra säsongen har vi försökt dra år tumskruvarna ytterligare och sätta saker och ting på sin spets. Nu är det livsavgörande saker som händer, medan det i första säsongen mer puttrade på. 

”Bonusfamiljen” har sedan tidigare förnyats för ytterligare en säsong. Den tredje omgången förväntas ha premiär 2019 i SVT.  

Erik Johansson vet vad han hoppas ska hända rollfiguren Patrik: 

– Jag tycker att det är roligt att Patrik drömmer om att göra något annat. Jag tror att han egentligen skulle vilja skriva ett mästerverk, en bok liksom, men att han är fast i sin lärargrej. Så det skulle vara kul om att han fick testa andra grejer för att se om han har det i sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.