Erik Johansson spelar rollen som Sebastian i "Maria Wern". Foto: Andreas Lundberg/Tv4 / Andreas Lundberg/TV4Erik Johansson spelar rollen som Sebastian i "Maria Wern". Foto: Andreas Lundberg/Tv4 / Andreas Lundberg/TV4
Erik Johansson spelar rollen som Sebastian i "Maria Wern".  Foto: Andreas Lundberg/Tv4 / Andreas Lundberg/TV4
Johansson avslöjar att skådespelarna fått gå vid sidan av utbildade poliser och även fått vapenträning. Foto: Foto: Eyeworks/Tv4 / Foto: Eyeworks/TV4Johansson avslöjar att skådespelarna fått gå vid sidan av utbildade poliser och även fått vapenträning. Foto: Foto: Eyeworks/Tv4 / Foto: Eyeworks/TV4
Johansson avslöjar att skådespelarna fått gå vid sidan av utbildade poliser och även fått vapenträning.  Foto: Foto: Eyeworks/Tv4 / Foto: Eyeworks/TV4

Erik Johansson hyllar Röse i "Maria Wern"

Publicerad

På onsdagskvällen är det säsongsavslutning av ”Maria Wern”.

Inför programmet berättar skådespelaren Erik Johansson, 37, som spelar rollen som Sebastian, om serien.

– Jag har tränat vapenhantering och genomsökning av rum, säger Johansson om förberedelserna till inspelningarna.

På onsdagskvällen sänds säsongsavslutningen ”Maria Wern: Smutsiga avsikter” och nu berättar skådespelaren Erik Johansson, 37, som spelar rollen som polisen ”Sebastian”, om hur det var att spela in serien.

– Det var fantastiskt. Dels är det inkört team som har arbetat mycket tidigare och så spelade vi in på Gotland på försommaren och sommaren. En dröminspelning, säger Johansson.

För att förbereda sig i rollen som polis fick Johansson en hel del olika polisrutiner.

– Det var spännande att spela polis. I förberedelserna har jag fått träna på att gå vid sidan om en polis, tränat vapenhantering och fått genomsöka rum.

 

LÄS MER: Det gör ”Maria Wern”-skådespelarna i dag

Johansson om Röse i "Maria Wern"

Huvudperson i serien är Maria Wern, som spelas av Eva Röse, 42. Samarbetet med henne har varit en av nycklarna för Johansson under inspelningarna.

– Samarbetet med Eva har varit väldigt bra. Vi hade inte arbetat innan, men nu är vi goda vänner även privat. Jag tror att tittarna är väldigt nyfikna på hennes rollfigur och åt vilket håll den ska ta vägen.

 

LÄS MER: Eva Röse om nya ”Maria Wern”-filmerna

 

”Maria Wern”-serien går inte bara bra i Sverige, utan har även sålts till andra länder.

– Jag tror framgångarna har med ”scandic-noir”-vågen som finns just nu. Maria Wern är väl en av de serier som känns exotiska med tanke på att de utspelar sig på Gotland. Jag tror också att den går bra för att Eva är så magnetisk och gör serien så pass intressant med hela sin persona. Hon har stor förtjänst i det.

 

Text: Erik Malmqvist

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag