Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Hassle skrev låt till Shakira och Rihanna

Svenska popundret Erik Hassle har de senaste åren bott i USA – och bland annat skrivit en hit till Shakira och Rihanna.
Nu satsar Hassle på eget material.
Erik Hassle slog igenom stort i Sverige med låten "Hurtful".Foto: Mia Lindh

Erik Hassle har skrivit en låt till Rihanna och Shakira.

Nu är han hemma i Sverige igen - för att arbeta med nya albumet.

– Det har helt enkelt blivit för mycket låtar, säger Erik Hassle.

De senaste åren har svenska artisten Erik Hassle, 26, bott i Los Angeles för att skriva låtar. Där har han fått väldigt mycket inspiration till nya låtar - så pass mycket att det blivit för många.

– Det är väldigt lätt att hålla sig inspirerad. Egentligen har man gått runt i en lång trans. Men jag har fokuserad jättemycket på min egen grej, och då har det helt enkelt blivit för många låtar, säger Erik Hassle.

 

LÄS MER: Erik Hassle hyllas i USA.

Jobbar på nytt album

Överskottet på låtar har gjort att andra artister kunnat få ta del av dem. Bland andra Rihanna och Shakira, som i fjol släppte "Can't remember to forget you". Erik Hassle är en av låtskrivarna till duetten.

– Det är roligt att det blir någonting av allt, det finns en fördel med att ens låtar hörs och syns. Det har inte funnits något mål med de låtar jag skrivit som hamnat hos andra artister, utan de har helt enkelt passat andra, säger han.

Just nu befinner sig Erik Hassle i Sverige för att jobba kring sitt album, som är färdigt. Han har flera framträdanden planerade, bland annat i "Musikhjälpen: Återträffen". Han släppte singeln "No words" i april, men än dröjer det tills albumet släpps.

– Det beror lite på timing och tid, men jag tror att den kommer släppas tidigt nästa år, säger Erik Hassle.

 

LÄS MER: Erik Hassle inblandad i bussolycka i Colorado.

"Hemsk upplevelse"

Han planerar att stanna i Sverige till hösten.

– Jag är lite på stand by just nu, vart jag kan behövas. Men det känns skönt att träffa familj och vänner, och kunna andas frisk luft. Jag är inte så himla rotad i mitt liv för tillfället. Jag är på att åka vart som helst.

För en dryg månad sedan var Erik Hassle inblandad i en trafikolycka i Denver, Colorado. Tolv personer fördes till sjukhus, varav en med allvarliga skador.

– Det var en hemsk upplevelse, det var många som skadade sig allvarligt på bussen. Man är glad att man klarade sig. Jag har lite ont i kroppen fortfarande, men jag tror att man måste bearbeta det mentalt. Jag är glad att jag får vara hemma här och vara nära vänner och familj, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.