Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik Haag om sin stora ångest

Foto: ALEXANDER DONKA
Foto: ANNA BERGKVIST

Erik Haag måste fylla Globen – med sin show om det inte helt upphetsande ämnet boendeekonomi.

Nu berättar han om sin ångest inför att lyckas sälja 13 000 biljetter.

– Jag har inte särskilt bra självkänsla när det gäller ekonomi, säger Erik Haag.

Nyligen lanserade komikern Erik Haag, känd från bland annat "Historieätarna" i SVT, sin nya webb-tv-serie "Kan boendeekonomi bli jättekul?", ett reklamsamarbete med SBAB. Serien visas på Youtube och dessutom medverkar Erik Haag i reklamfilmer på TV4.

Erik Haag berättar att han först var skeptisk när han fick frågan från SBAB men valde till slut att tacka ja till att ställa upp i reklamsamarbetet.

Och i november ska Erik Haag ta showen till Globen. Och det är ingen liten utmaning – komikern och programledaren måste nämligen sälja 13 000 biljetter.

 

LÄS MER: Erik Haags okända extrajobb 

 

Erik Haag har ännu ingen riktig plan för hur han ska kunna göra ämnet roligt.

– Jag vet inte riktigt. Men en av grunderna för humor är ju igenkänning och där ligger vi ganska bra till. Nästan alla har ju lån nuförtiden. Men jag hoppas ju också kunna få hjälp av några av Sveriges roligaste komiker till själva showen. Nu har det visat sig vara ganska svårt. Ingen vill vara med. Jag tror de tycker det verkar vara lite av ett självmordsuppdrag. Så jag känner mig lite ensam just nu, säger Erik Haag.

Erik Haag om sin egen ekonomi

Hur ser din egen boendeekonomi ut, har du koll på alla siffror?

– Jag har lån precis som alla andra och precis som de flesta så tycker jag inte det är så himla kul att tänka på hur lång tid det kommer ta att betala av mina lån. Jag har i perioder känt mig stressad av bostadsbubblor och av att vara ensamstående med lån. Jag har inte särskilt bra självkänsla när det gäller ekonomi. Jag utgår från att jag kommer bli lurad på nåt sätt men jag måste ju bo nånstans så jag har inget val. Jag tror jag är ganska genomsnittlig.  

Du måste fylla 13.000 platser i Globen, känns det jobbigt?

– Gud ja. 

 

LÄS MER: Lotta Lundgrens kärlekslycka med Erik Haag 

 

Är du rädd för att det ska bli ett fiasko?

– Projektet har fått eget liv och går inte längre att styra. Jag har på något sätt skapat ett frankensteinskt monster. Frankensteins monster dödade väl Frankenstein också om jag inte minns fel så det känns lite spännande.

– Jag har inte vaknat på nätterna och skrikit ännu. Men det kanske kommer. Om du vill komma kan jag nog fixa biljetter till dig. Du kan ta med dig några kompisar. Hur många som helst faktiskt.

Webb-tv-serien "Kan boendeekonomi bli jättekul?" har tidigare gästats av komiker som Björn Gustavsson samt Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.