Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Erik ångrar att han var med i "Bonde söker fru"

Erik BäckmanFoto: TV4
Foto: TV4

Bonde-Erik är arg på TV4 och vädjar om svar från programledaren Linda Lindorff.

Han ångrar sin medverkan i programmet och sågar produktionen.

– Det bästa är nog om man lägger ned programmet, säger Erik Bäckman.

Bonden Erik Bäckman, 21, i TV4-programmet ”Bonde söker fru” ångrar sin medverkan i programmet. Orsaken är hur TV4 valt att framställa hans natt ihop med bonden Sigrid Bergåkra – och det faktum att programledaren Linda Lindorff återkommer med frågor till honom om natten.

– Det är riktigt respektlöst. Att de kör på det här spåret och skiter i människorna som är med i programmet, säger han.

Erik Bäckman är även arg för att TV4 och Linda Lindorff inte pratar med honom nu när programmet börjat sändas.

– Linda säger att hon älskar oss bönder. Om hon nu älskar oss så mycket, då skulle hon väl höra av sig nu när det här sänds? Hon har inte hört av sig en enda gång, hävdar Erik.

Hästbonden Sigrid Bergåkra, 43, var tidigare kritisk till hur TV4 och programledaren Linda Lindorff pressade henne på svar om natten med Erik. Hon ser saken som utagerad och har förståelse för varför det återkommer programmet.

– Min reaktion nu är mest att jag får ha tålamod med det helt enkelt, säger hon.

Erik Bäckman är kritisk till hur hans friare Linnea Åberg, 21, framställs i programmet.

– De försöker framhäva de sidor som ger mest tittarsiffror, men inte hennes verkliga sidor, säger han.

Linnea Åberg, 21, håller med och berättar att hon kommer att bojkotta framtida säsonger av programmet.

– Vi hade ingen aning om att de skulle klippa oss som de gjorde. Jag trodde att ”Bonde söker fru” var ett ärligt program där man visar kärlek och sanning. Det är synd att de försöker få oss att spela något slags roll, som inte är vi, säger hon.

 

LÄS MER: Erik Bäckmans hårda kritik mot TV4: "Lurad"

 

Lindorff om kritiken

Erik Bäckman har följt tidigare säsonger av programmet. Han menar att innehållet blivit för tillgjort.

– Det har blivit för tillgjort. Det är inget bra program längre. De borde fundera på om det inte är dags att lägga ner serien, säger han.

Expressen har sökt Linda Lindorff för en kommentar. Hon har tidigare bemött kritiken som rör hennes återkommande frågor om Erik och Sigrids natt ihop och sa då:

– I och med att det här är ett program som handlar om böndernas resa och deras känslor så upplever jag inte att det är konstigt att det här är med.

 

LÄS MER: Bonde-Sigrid om sin längtan efter kärlek

 

TV4-producenten: ”Berättade själva för oss”

Clara Tengbom är exekutiv producent för "Bonde söker fru":

"Bonde söker fru är ett program som handlar om känslor och vi följer böndernas jakt att hitta äkta kärlek. Sigrid och Erik berättade själva för oss om sin natt tillsammans och de beskriver själva att det fanns känslor inblandade så det känns helt naturligt att det är en del av berättelsen då det är känslor och kärlek som vårt program handlar om", skriver hon i ett sms till Expressen och fortsätter:

"Vi vill följa det som händer mellan personerna på gårdarna så ärligt och nära som möjligt. Tillsammans med produktionsbolaget har vi haft en löpande dialog med Erik, under såväl inspelning som sändning nu i höst, och är det något han vill prata med oss om får han mer än gärna höra av sig till oss".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.