Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Erica, 50, ska gifta sig med Omer, 33 – har aldrig träffats

17 års åldersskillnad – träffades online
Omer träffade Erica online...
Foto: Discovery +
...nu ska de snart gifta sig.
Foto: Discovery +
Erica har konverterat till islam.
Foto: Discovery +

Svenska Erica och Omer från Pakistan träffades online, blev kära och nu ska de gifta sig  – utan att ha träffats. 

Succéserien ”Älskar, älskar inte” är tillbaka på Discovery plus och Erica, som har konverterat till islam, delar med sig av sin kärlekshistoria. 

– Jag tror att han talar sanning men han säger att han sparat sig till den rätta kvinnan med allt detta tills han gifter sig, säger hon i säsongspremiären. 

”Älskar, älskar inte” där vi får följa svenskar som har partners från andra länder är tillbaka. När programmet hade premiär förra året gjorde det succé och utsågs till ”Årets realityprogram” på Kristallengalan. 

I den nya säsongen, som sänds på onsdagen på Discovery plus, får tittarna bekanta sig med receptionisten Erica, 50, från Göteborg som har gått och förälskat sig i säkerhetsvakten Omer, 33, från Pakistan. 

– Vi har faktiskt aldrig träffats mer än på Facetime och snart ska vi gifta oss, berättar Erica i säsongsstarten. 

Hon har två vuxna barn, har varit gift två gånger och tycker att personer i sin egen ålder kan vara lite tråkiga och gillar när det händer saker. 

Omers kärlek till Erica

Paret möttes online genom gemensamma bekanta där de började prata om Ericas tro, hon har konverterat till islam.

– Han blev jätteglad över att jag har konverterat, säger Erica och berättar hur det kom sig att hon bytte tro. 

– Jag var pingstvän i många år men sen så lärde jag känna en god vän som är muslim. Han berättade mycket för mig om islam och frågade om jag ville följa med till moskén här på Hisingen. Och då kände jag wow, det här är intressant. Jag kanske har hittat hem. 

För Omers liv betyder Erica mycket. 

– Sen Erica kom in i mitt lov ändrades mitt liv totalt för innan henne var jag väldigt ensam, inget kul, hade inget i mitt liv, säger Omer i en video i programmet. 

Enligt Erica har hennes kärlek avstått från att ha sex fram till giftermålet. 

– Jag tror att han talar sanning men han säger att han sparat sig till den rätta kvinnan med allt detta tills han gifter sig. 

Barnproblemet: ”Gud kan göra under”

Något som dock är lite oroväckande för Erica är åldern. 

– Jag önskar att jag skulle kunna ge Omer ett barn men chansen kanske är till och med obefintlig att jag kommer att kunna göra detta, men jag tror på att gud kan göra under, gud kan ge oss ett barn och det tror Omer också. 

Snart ska de ses i Albanien – och då väntar bröllopet. 

– När vi väl är gifta, Omer har aldrig varit med någon kvinna. Han har inte ens kramat en kvinna i hela sitt liv. Först ska vi prata, en sätta oss ner och be till gud och sen kramas och så här så vi känner oss mer trygga med det hela. 

För Expressen berättar Erica att hon och Omer valde att söka till programmet för att de hoppades att få hjälp av produktionen att träffas snabbare. 

”Och så klart så ville vi dela med oss utav vår historia. Alltid kunde det kanske glädja nån”, skriver Erica i ett mejl och fortsätter: 

”Bäst av allt var ju förstås att äntligen få en möjlighet att se min Omer, pga rådande omständigheter med pandemin så kändes det innan praktiskt taget omöjligt att kunna ses i verkliga livet utan programmets hjälp. Vi är väldigt tacksamma över detta”. 

Avsnittet sänds i kanal 5 den 21 februari. 

Oväntade tv-tipset: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.