Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eric Saades svåra utmaning i ”Let's Dance”

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / STELLA PICTURES/PATRIK ÖSTERBER PATRIK ÖSTERBERG
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Eric Saade gjorde succé i ”Let's dance”-debuten. 

Däremot finns det något som han själv tror ligger honom i fatet när det kommer till tävlingen. 

– Nästan lite uppförsbacke, säger han. 

Eric Saade, 31, har fått visa upp sina pardansmoves för första gången i premiären av ”Let's dance” och dessutom fick han flest poäng. 

Det är långt ifrån första gången han har fått frågan att medverka i programmet. Hela 11 gånger tror han att han blivit tillfrågad tidigare. Så varför tackade han ja just denna säsong? 

– Det är jättemånga faktorer, mest att jag inte har vågat inne. Mest att jag inte har gjort så mycket tv som man kommer nära mig, som i det här programmet. Jag har tyckt att det har varit jätteläskigt. Tajmingen bara fungerade nu. Det är modigt av de som har gjort det här programmet. Det är asmodigt. Jag är inte så modig generellt, säger han. 

Som vi alla vet är Eric Saade ingen nybörjare på dans. På scen har han många gånger visat upp avancerade koreografier – något som inte är en fördel för Eric Saade, enligt honom själv. 

– Nej, nästan lite uppförsbacke kanske snarare, skrattar Saade och får medhåll av danspartnern Katja Lujan Engelholm, 30.

– Nej, det är många som undrar eftersom att du är en performer men det är så specifikt här. Det är en helt annan värld och det är snarare att vi måste putsa bort lite av Erics moves och komma in i ”Let's dance”-rörelserna, säger hon. 

Saades relation med Lujan Engelholm

Eric Saade berättar att han är med i tävlingen för att det är en rolig grej. 

– Jag är nog inte duktigare än någon annan på pardans. Ingen har någonsin sett mig i en samba och det finns en anledning till det.

Klart är att dansparet har hittat varandra och blivit goda vänner. 

– Hon tycker jag är lite jobbig, jag tycker hon är lite jobbig. Man ska vara två stenar som gnuggas mot varandra för då kommer det en gnista, säger Eric Saade. 

Eric Saades svåra utmaning: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.