Eric Saade: Därför lämnade jag Nicole

Saades ord om uppbrottet: "Förstår att folk undrar"
Eric Saade och Nicole Falciani gjorde slut tidigare i år.
Foto: OLLE SPORRONG
Eric Saade berättar nu om uppbrottet med Nicole.
Foto: OLLE SPORRONG

Det var i maj som paret gick skilda vägar.

Nu berättar Eric Saade varför det tog slut med Nicole Falciani och hur han mår i dag. 

– Allt har sin tid och den tiden var passerad kanske, säger han. 

Det var för en månad sedan som bloggaren Nicole Falciani, 23, gick ut med att hon och fästmannen Eric Saade, 29, hade gjort slut, efter fem år tillsammans. Paret hade då varit förlovade i över ett år och hade bokat ett bröllop i Italien – som dock sköts upp på grund av corona.

Nu kommer Eric Saade med ett album om uppbrottet. I EPn ”Det svarta fåret” samlar han sina sju svenska låtar som släpps den 12 juni. Låten ”Nån som du” handlar om uppbrotten från fästmön Nicole Falciani. 

Eric Saade har tidigare varit väldigt tyst om uppbrottet – men nu berättar han för Expressen varför det tog slut. 

– För mig är det mest så att mår man inte bra så ska man inte vara envis om att vara kvar alltför länge tycker jag. Jag har vänt och vridit på varenda sten ska man veta, jag värderar familj väldigt högt, säger han. 

”Inte för att jag ville utan för att jag var tvungen”

Han berättar vidare att han kanske stannade kvar längre än vad han borde i relationen. 

– Allt har sin tid och den tiden var passerad kanske. Det var inte för att jag ville som jag lämnade, utan jag lämnade mer för jag var tvungen att tänka på hur jag själv mådde. Det var dags helt enkelt. Det var sorglig tajmning och allt sådant där men jag tror det kommer komma något positivt för oss båda ur allt det här. 

Att uppbrottet blev mitt under den tiden som de hade planerat ett bröllop säger han är oturligt men oviktigt i det stora hela.

– Man kan inte planera något sådant här, så det är svårt svara på. Det är som det är, lite rörigt rent praktiskt kanske men det är ändå sekundärt tycker jag. Det får vara så. Det viktiga är att må bra helt enkelt, säger Eric Saade. 

Köpt ny bostad

Eric Saade berättar att han umgås med vänner och skriver musik för att må bättre och bearbeta uppbrottet. 

– Jag är världens mest sällskapsjuka människa så jag umgås med vänner varje dag. Vänner och familj blir det absolut. Sen musiken då. 

Han har redan hunnit köpa en ny bostad, men som han inte kan berätta alltför mycket om än. 

– Det har jag. Jag har köpt en ny lägenhet. Men jag har inte ens hunnit flytta in än. 

”Hela min värld har raserat”

Nicole Falciani har valt att vara öppen med sin hjärtesorg på sina sociala medier, och skrev i sin blogg förra veckan att hon inte vet hur hon ska gå vidare.

”Det känns märkligt, hur ska jag göra det här. Hur bloggar jag efter det här. Hur ska uppdateringen i mina kanaler se ut? Hur kan jag låtsas som ingenting när hela min värld raserat. Kanske är det svaret. Att bara fortsätta. Allas liv bara fortsätter som om ingenting har hänt, trots att allt har hänt”, skrev hon då. 

Expressen har sökt Nicole Falciani.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.