Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eric Saade talar ut
om skilsmässan

Foto: Alexander Donka

Vårdnadstvisten blev en mardröm för popstjärnan.

I TV3:s nya lördagsunderhållning "Att vara" berättar Eric Saade om sina föräldrars konflikt som präglade hans barndom.

- Det blev ju faktiskt kidnappningsförsök till sist mellan mamma och pappa, säger Eric Saade i "Att vara".

I programmet "Att vara" träffar och gestaltar skådespelaren Björn Kjellman, 50, kända svenskar. Med hjälp av imitatörer och research avslutas programmet med att kändisen "intervjuar" sig själv. Först ut är pop-idolen Eric Saade, 22.

Och intervjun blir känslosam, när Eric berättar om sina föräldrars skilsmässa och den efterföljande vårdnadstvisten som lämnat djupa avtryck i honom.

- Man satt på förhör. Det gick så långt. Till polisen. Det var på gränsen till... ja, det blev ju faktiskt kidnappningsförsök till sist mellan mamma och pappa. Det tog ju lite på ens krafter, absolut, säger Eric i programmet.

Eric var fyra år gammal när vårdnadstvisten började.

- Jag var så liten så jag minns bara en massa skrik. Jag minns att ibland var mamma ledsen och ibland var pappa ledsen.

Mardrömmen pågick i flera år - tills flickidolen var i sex- eller sjuårsåldern.

"Älskar mina föräldrar"

- Man ville inte ta någons parti. Jag och min syster slängdes tillbaka mellan mamma och pappa lite. Ingen ville någonting ont. Jag älskar mina föräldrar. Det var bara väldigt tufft för dem då, och då blir det automatiskt tufft för oss också, säger Eric i programmet.

Och:

- Det var så mycket bråk kring det där att man pallade inte liksom. Därför har jag nog lärt mig att stänga av väldigt bra. Det har jag nytta av i dag, med tanke på allt som skrivs om mig, säger han i programmet.

Kjellman märkte att berättelsen påverkade Eric.

- Det var en väldigt stark händelse, säger han om intervjun.

TV3:s presschef Max Lagerbäck:

- Vi har inte varit i kontakt med Eric Saades föräldrar, vi ser ingen anledning till det. Eric har berättat om sin barndom i ett samtal med Björn Kjellman, och får stå för sina uttalanden, säger han.

Expressen har sökt Eric Saades föräldrar. Saade har via sin pressperson Johanna Randolph att han inte ytterligare vill förtydliga sina uttalanden.

"Att vara" har premiär i TV3 på lördag klockan 21.30.


Se delar av intervjun i tv-klippet ovan.

Så säger Saade i programmet

Jag ska inte klaga på min barndom.

Jag var fyra.

Det pågick så länge med vårdnadstvist. Allt det där som händer när föräldrar bråkar om vem som ska ha barnen. Det höll på till jag var sex-sju.

Man satt på förhör. Det gick så långt. Till polisen. Det var på gränsen till... ja, det blev ju faktiskt kidnappningsförsök till sist mellan mamma och pappa. Det tog ju lite på ens krafter, absolut.

Jag var så liten så jag minns bara en massa skrik. Jag minns att ibland var mamma ledsen och ibland var pappa ledsen.

Man ville inte ta någons parti. Jag och min syster slängdes tillbaka mellan mamma och pappa lite. Ingen ville någonting ont. Jag älskar mina föräldrar. Det var bara väldigt tufft för dem då, och då blir det automatiskt tufft för oss också.

Det var så mycket bråk kring det där att man pallade inte liksom. Därför har jag nog lärt mig att stänga av väldigt bra. Det har jag nytta av idag, med tanke på allt som skrivs om mig.

Här är kändisarna som Björn Källman möter

"Att vara" sänds i åtta avsnitt där skådespelaren Björn Kjellman träffar olika kända svenskar som i slutet av varje program får intervjua sig själva. Förutom Eric Saade porträtterar Björn Kjellman Marlena Ernman, Plura Johnsson, Nour El-Rafai, Leif Mannerström, Annika Lantz, Markoolio och Gudrun Schyman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.