Eric Saade står upp för kvinnors rättigheter i nytt omtalad Instagraminlägg. Foto: Sven LindwallEric Saade står upp för kvinnors rättigheter i nytt omtalad Instagraminlägg. Foto: Sven Lindwall
Eric Saade står upp för kvinnors rättigheter i nytt omtalad Instagraminlägg. Foto: Sven Lindwall
Eric Saade och flickvännen Nicole Falciani. Foto: Pelle T NilssonEric Saade och flickvännen Nicole Falciani. Foto: Pelle T Nilsson
Eric Saade och flickvännen Nicole Falciani.  Foto: Pelle T Nilsson

Eric Saade står upp för kvinnors rättigheter

Publicerad

Den välkända artisten Eric Saade tar i ett hyllat Facebookinlägg ställning för kvinnor.

På sin Facebooksida har artisten lagt upp en bild på sig där han har ritat ett par bröst på sin T-shirt – och skriver: "Den kvinnliga kroppen är väldigt vacker. Men den är ingen jävla allmänrätt!".

Inlägget har gjort stor succé och delats tusentals gånger.

Det var innan lördagens stora musikgala "P3 guld", som den kända svenska artisten Eric Saade la upp ett inlägg på sin Facebooksida – som har fått väldigt stor uppmärksamhet.

"Till alla äckliga män som smutsar ner vårt samhälle genom att sexuellt ofreda tjejer.. Ni har inte ens tillräckligt med värdighet att få kalla er för män. Ni är parasiter", skriver Eric Saade.

 

LÄS MER: Madonnas hyllning till kvinnor – efter bråket

 

Bilden han har lagt upp på Facebook är på honom själv med en vit t-shirt där han har ritat ett par bröst.

Sprids snabbt

Inlägget har blivit en raket på sociala medier och i skrivande stund har nästan 36 000 personer gillat inlägget och över 3600 har valt att sprida det.

 

LÄS MER: Saade på scenen med exet Molly Sandén

 

Uppgifter om massövergrepp

Det är under de senaste veckorna som det har kommit flera rapporter om att ett stort antal kvinnor ska ha utsetts för övergrepp under bland annat förra årets upplaga av musikfestivalen "We are Sthm", men också under nyårsnatten i Malmö och även Kalmar.

Polisen har sedan fått kritik för att ha mörkat dessa övergrepp, speciellt under festivalen "We are Sthm". Det är uppgifter som Dagens Nyheter var först med att avslöja, för några veckor sedan.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag