Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"En stor uppoffring från hennes sida"

Trots allt resande har han tackat ja till att medverka i nya "När och fjärran" i TV4 där han ska visa vännen Johan Pråmell Los Angeles. Foto: Ylwa Yngvesson
Dolph Lundgren sambon Jenny Sandersson. Foto: Thomas Engstrom
"Jag försöker hitta en lite mer fast anställning, i tv-branschen. Jag håller på att utveckla något där och om det blir så så kommer jag att vara i Los Angeles större delen av året." Foto: David Sica

Filmstjärnan Dolph Lundgren reser världen runt i jobbet - och för att träffa sina döttrar.

Med nästan lika mycket tid borta som hemma underlättar det att sambon Jenny Sandersson kan följa med på de flesta av resorna.

– Det underlättar väldigt mycket. Det är en stor uppoffring från hennes sida för det är ju en kompromiss för hennes karriär och liv. Men hittills har det funkat, säger Dolph som i "När och fjärran" reser till Hawaii med kompisen Johan Pråmell.

Dolph Lundgren har precis kommit hem från Washington DC där han var konfrencier vid en stor gala med drottning Silvia och Mentor International.

Dessförinnan spelade han in filmen "Dagissnuten 2" i Vancouver och snart reser han till Mexiko för att spela in actionfilmen "Larenci" (han gör huvudrollen i båda filmerna) och i november väntar ytterligare en filminspelning i Mississippi.

 

LÄS MER: Dolph Lundgren vill bort från actionfacket.

 

Trots allt resande har han tackat ja till att medverka i nya "När och fjärran" i TV4 där han ska visa vännen Johan Pråmell Los Angeles. Därefter reser paret till Hawaii.

– Jag reser lite för mycket, men de pratade om att åka till Hawaii och jag har inte varit där på länge och är lite intresserad av att ha det som ett enkelt resmål från Los Angeles. Jag tyckte att det var en trevlig resa, säger han och fortsätter:

– Jag och Johan Pråmell har känt varandra i 30 år och det ska bli kul att få hänga med honom lite. Han är min dotters gudfar också men jag träffar honom inte så mycket nu.

För att få ihop förhållandet har sambon Jenny Sandersson valt att följa med på många av Dolphs resor.

– Hon är med väldigt mycket. Det är stort av henne och komma med, det är ju tyvärr så i min bransch att man är lite som ett resande teatersällskap. Tyvärr är det inte så bra för förhållanden.

– Men hon är artist och fotograf och nu har hon en utställning i LA så att hon måste vara här men annars hänger hon med.

Det måste underlätta att hon kan följa med, för förhållandets skull?

– Ja det underlättar väldigt mycket. Det är en stor uppoffring från hennes sida för det är ju en kompromiss för hennes karriär och liv. Men hittills har det funkat.

Även döttrarna Ida, 19, och Greta, 13, får flyga ofta för att träffa pappa Dolph. Nu för tiden flyger de själva till USA, tidigare har Dolph varit den som fått sätta sig på planet till Marbella i Spanien där Greta bor kvar. Ida går i gymnasiet på Sigtuna.

– De brukar samlas i Spanien och sedan flyger de därifrån. Nu kan ju de flyga ihop så nu kommer de över hit ganska mycket. De gillar att komma till USA och jag tror att Ida kanske till och med kommer hit om något år och testa om hon vill bo här lite.

 

LÄS MER: Dolphs flickvän och exfru har slutit fred.

 

Och om Dolph får som han vill kommer även han att stanna mer i Los Angeles framöver.

– Jag försöker hitta en lite mer fast anställning, i tv-branschen. Jag håller på att utveckla något där och om det blir så så kommer jag att vara i Los Angeles större delen av året. Jag försöker få det att hända nu.

När går planet till Sverige nästa gång?

– Det är en bra fråga. Jag kommer ju till Idas examen nästa vår. Men jag hoppas ju komma dit innan. Jul och nyår kommer vi att tillbringa här. Förra året var vi i Sverige med Jennys föräldrar, men i år blir det i badbyxor troligtvis på Hawaii med tjejerna.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.