Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emmy-vinnande skådespelare har dött – blev 88 år gammal

Känd från bland annat filmerna ”Men in black” och ”Dodgeball”.
Foto: A BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK / A BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Emmy-vinnande skådespelaren Rip Torn har dött.

Han blev 88 år gammal och avled i sitt hem med familjen vid sin sida.

Den amerikanska skådespelaren Rip Torn har dött, bekräftar hans PR-agent Rick Miramontez för nyhetsbyrån AP. Torn som bland annat är känd för sina roller i de två första ”Men in Black”-filmerna och The Larry Sanders Show, blev 88 år gammal. Skådespelaren dog på tisdagseftermiddagen i sitt hem. Vid sin sida hade han sin fru Amy Wright, 69, och döttrarna Katie Torn och Angelica Page, uppger Rick Miramontez.

I ”The Larry Sanders show” spelade han producenten Artie, en roll som 1996 ledde till att han vann en Emmy i komedikategorin. Under sin tid som skådespelare nominerades Torn till flera stora priser, Torn nominerades bland annat till en Oscar för sin biroll i filmen Cross Creek. 

Medverkat i fler än 80 filmer

Rip Torn inledde sin skådespelarkarriär redan på 50-talet och har medverkade i fler än 80 filmer. Torn skådespelade även ofta på teaterscenen och medverkade även i ett tiotal uppsättningar på Broadway. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.