Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Emma Zetterberg om tuffa tiden efter förlossningen

I somras blev Emma och Henrik Zetterberg föräldrar till sitt första barn. Foto: Robban Andersson
Paret gifte sig 2010 i Brunnby kyrka i Skåne. Foto: Stefan Lindblom

I somras blev Emma och Henrik Zetterberg föräldrar till sitt första barn.

Nu berättar tv-profilen om den tuffa tiden som nybliven mamma efter förlossningen.

– De fyra första månaderna var jag faktiskt i ren chock. Det var en verklighetskäftsmäll för mig, säger hon i nya numret av tidningen Mama.

Det var i augusti som tv-profilen Emma Zetterberg, tidigare Andersson, och maken, hockeystjärnan Henrik Zetterberg, blev föräldrar för första gången. Paret, som bor tillsammans i USA där Henrik spelar i laget Detroit Red Wings, fick en liten pojke.

Nu berättar Emma Zetterberg om den första tiden som nybliven mamma i nya numret av tidningen Mama. Förlossningen fick ske med kejsarsnitt, trots att tv-profilen själv ville föda vaginalt.

– Jag var så inställd på att föda vaginalt, så först var det lite som att bli snuvad på upplevelsen att föda ett barn. Men som min läkare sa den upplevelsen kan du få i ett annat liv, den gör väldigt ont, säger Emma Zetterberg till Mama.

Hon fortsätter:

– Jag var lite snurrig i huvudet, men det var en helt fantastisk upplevelse, och så kom det här lilla knytet till mig och det var så klart helt magiskt.

 

LÄS MER: Emma och Henrik Zetterbergs magiska bröllop

Emma Zetterberg: "En käftsmäll för mig"

Emma och Henrik Zetterberg träffades 2006 och blev snabbt ett par. 2008 förlovade sig paret och 2010 gifte de sig i Brunnby kyrka i Skåne, med en bröllopsfest som varade i tre dagar.

Emma Zetterberg berättar dock för tidningen Mama att den första tiden som nybliven mamma inte varit helt lätt, mycket på grund av makens jobb. Henrik Zetterberg reser en hel del i sitt jobb under hockeysäsongerna, vilket gjort att hans fru fått vara ensam hemma med deras lille son.

– Det var en verklighetskäftsmäll för mig. Vips så var Henrik borta i sex dygn i sträck och jag kände mig jätteensam och rädd. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, allt var så nytt och jag kände mig väldigt sårbar, säger hon till tidningen Mama.

 

LÄS MER: Nu gifter sig Emma Andersson och Henrik Zetterberg

Emma Zetterberg ville flytta till Sverige

Ensamheten efter förlossningen fick Emma Zetterberg att vilja flytta hem till Sverige igen, berättar hon.

– De fyra första månaderna var jag faktiskt i ren chock. Jag har alltid känt mig som en stark kvinna mentalt. Jag har rest, jag har jobbat, jag har flyttat, jag har startat företag i US, men det här bara svepte bort allting. Jag kände att jag inte hade kontroll, det här lilla barnet behövde mig och jag var allt för honom, och jag kände mig plötsligt så svag, säger hon i intervjun.

Tidningen Mama kommer ut i butik i morgon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!