Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emma Peters ersätter Petra Mede i ”Bonusfamiljen”

Petra Mede lämnar ”Bonusfamiljen”
Emma Peters.
Foto: Robert Eldrim/SVT
Petra Mede, Niklas Engdahl och Jacob Lundqvist i ”Bonusfamiljen”.
Foto: SVT
Petra Mede.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Emma Peters ersätter coronasjuka Petra Mede i ”Bonusfamiljen”.

Hon tar över i rollen som Katja.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym, säger hon i ett pressmeddelande.

Har du sett "Bonusfamiljen" på SVT?

Petra Mede, 50, kommer inte medverka i den fjärde säsongen av ”Bonusfamiljen” på SVT på grund av coronapandemin. För två veckor sedan insjuknade hon i covid-19.

– Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av ”Bonusfamiljen”, sa Petra Mede i torsdags.

”En något kortare version”

Med kort varsel är det nu klart – Emma Peters, 42, ersätter Petra Mede i rollen som Katja.

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå, säger hon i ett pressmeddelande.

– Jag älskar ”Bonusfamiljen” och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa.

Inspelningarna i gång

Inspelningarna av de åtta nya avsnitten är redan i gång. Emma Peters första inspelningsdag är på måndag, den 16 november.

– Hennes medverkan är av stor betydelse för seriens fortsättning. Det är inte lätt att ersätta en folkkär skådespelare som Petra, som dessutom har tre säsonger bakom sig. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama.

Säsongen av ”Bonusfamiljen” som nu spelas in sänds nästa höst.

– Först och främst önskar vi Petra en snabb återhämtning. Och vi vill också understryka hur både glada och tacksamma vi är att begåvade Emma Peters vill hoppa in och göra den här rollen, säger producenten Helena Franck i pressmeddelandet.

Emma Peters är aktuell med tv-serien ”Bert” och har tidigare medverkat i filmer och serier som ”Fartblinda”, ”Finaste familjen” och ”Sthlm Rekviem”. Hon är också en av medlemmarna i humorgruppen Grotesco.

Efter bondens sjukdom – nytt chockbesked

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.