Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Igelströms dröm efter tuffa tiden – kostar 300 000

Emma Igelströms dröm efter tuffa tiden – kostar 300 000
Emma Igelström får hjälp i ”Drömfällan”.
Emma Igelström har vunnit fler VM- och EM-guld i simning.
Foto: ROBIN ARON

Tidigare simningsvärldsmästaren Emma Igelström har gått igenom flera tuffa operationer för att ta bort tumörer i livmodern.

Nu vill hon bestiga Mount Everest – och tar hjälp av Magnus Hedberg i ”Drömfällan”, som tycker att hon ska spara 12 500 kronor varje månad.

– De här små inköpen man gör varje dag som man tycker inte är några stora summor, men i längden blir det enorma pengar, säger Hedberg i ”Drömfällan”.

Emma Igelström har haft det tufft de senaste åren. Mars 2019 berättade hon på Instagram att hon hade drabbats av tumörer i livmodern, något hon fick veta efter att ha haft hemska smärtor under sju månaders tid.

– Jag har genomgått två operationer nu för tumörer i livmodern. Jag är så klart väldigt glad att allt gått bra med kroppen och att jag mår bra för nu. Jag har blivit ödmjuk inför livet. Det har gett mig en styrka att lägga fokus på rätt saker, säger Emma Igelström.

Efter att ha genomgått operationerna för att få bort tumörerna har den tidigare världsmästaren i simning satt upp ett spännande mål för sig själv – hon ska bestiga världens högsta berg, 8848 meter höga Mount Everest i Nepal.

Emma Igelström i ”Drömfällan”: ”Min cykelfälla”

Men att bestiga berget är ingen billig historia. 300 000 kronor behöver Igelström få in för att ha råd att uppfylla sin dröm. För att uppnå det tar hon hjälp av Magnus Hedberg i ”Drömfällan”.

Emma Igelström med programledaren Magnus Hedberg.
Foto: TV3
Emma Igelströms cykel är värd 100 000 kronor.
Foto: TV3

Programledaren inser snabbt att det finns mycket som Emma Igelström kan spara in pengar på – hämtmat, kaffe på café, kläder och smink.

– De här små inköpen man gör varje dag som man tycker inte är några stora summor, men i längden blir det enorma pengar, säger Hedberg i programmet.

Emma Igelström kan bestiga Mount Everest på två år

Igelström visar upp att hon lägger mycket pengar på sportutrustning, och håller upp ett par cykelskor värda över 5000 kronor, och ett par cykelhjul för över 20 000 kronor. Hon har också mycket hon inte använder och kan sälja av.

– Det här är min cykelfälla. Värd över 100 000 kronor, säger Emma Igelström när hon visar sin cykel.

Hedberg inser att Igelström har utrymme att spara 12 500 kronor i månaden – något som skulle göra att hon kan bestiga Mount Everest i februari 2022, bara två år efter inspelningen.

– Det går att spara 12 500 kronor för dig i månaden. Det är sjukt mycket pengar, men du kan ändå ha ett bra liv.

Sandra Dahlberg i Drömfällan: ”Lägger mycket pengar på semester”

Skulle du vilja bestiga Mount Everest?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.