Fick inte uppträda: ”Bubblan sprack”

Emma Petersson Håård tvingas lämna fredagsfinalen i ”Idol” utan att uppträda.
I slutet av programmet stod det klart att Emma Petersson Håård får lämna ”Idol”.
Foto: Idol/TV4

Temat i fredagens ”Idol” var ”Mitt födelseår” och idolerna sjöng låtar från året de föddes.

I slutet av programmet stod det klart att Emma Petersson Håård får lämna ”Idol”.

Emma Petersson Håård var den som fick minst röster av tittarna under veckan och blev därmed den som fick lämna ”Idol”.

– Jag vet inte, bubblan sprack men nu börjar något annat, säger Emma Petersson Håård i programmet när programledare Pär Lernström frågar hur det känns.

Till Expressen säger Emma Petersson Håård att hon trots det tunga beskedet mår bra, men att det tar lite tid att smälta.

Hon skulle ha framfört låten ”Living in America” av The Sounds, men eftersom livbojen användes förra veckan då juryn valde att rädda kvar Daut Ajvaz fick hon lämna programmet utan att uppträda.

– Man är förvarnad, det suger ju men det är samma grej för alla. Det är bara att jag var först ut med det, men det är okej, man var beredd på det, säger Emma Petersson Håård.

Vad kommer du sakna mest med ”Idol”?

– Att stå på scen och gänget, man kommer verkligen sakna alla fina människor som man har träffat och fått lära känna här.

Redan nu har Emma Petersson Håård planer för framtiden.

– Jag känner att min resa börjar nu. Det jag vill göra nu är att lägga fokus på musiken och kanske börja tänka på att släppa saker. Eller jag kommer släppa musik, det är bara en tidsfråga.

Einár hyllades i ”Idol”:

Anis Don Demina: ”Svensk hiphop har förlorat en av sina största”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.