Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eminems okända döttrar – därför gömmer han dem

Eminem har två okända döttrar
Foto: LUIS GUERRA/THE GROSBY GROUP / STELLA PICTURES LUIS GUERRA/THE GROSBY GROUP
Eminems dotter Hailie

Att världsstjärnan Eminem har en dotter som heter Hailie är det många som vet om, då ”Slim shady”-artisten rappat om hennes i flera låtar.

Men Eminem har också två döttrar till – som han har dolt från världen.

Hailie Scott Mathers, 23, har blivit känd världen över för att hon är rapparen Eminems dotter. Redan 1997 rappade artisten om sin lilla dotter, som då bara var ett år gammal, i låten ”Just the two of us”. Fans av rapparen vet att dottern sedan har figurerat i flera av sin pappas många hits.

https://www.instagram.com/p/B2DIzM3Hn1W/?utm_source=ig_web_copy_link

Men det många inte vet är att Marshall ”Eminem” Mathers, 46, faktiskt har två döttrar till, utöver den hyllade Hailie Scott Mathers –  Alaina Marie Mathers, 25, och Whitney Scott Mathers, 16.

Alaina, som från början hette Amanda, är inte artistens biologiska dotter, utan är egentligen kusin till Hailie Scott Mathers – dotter till Kim Scotts tvillingsyster Dawn Scott.

I en intervju 2004 berättade Eminem om beslutet att ta in Alaina i sitt hem och adoptera henne.

– Hon är praktiskt taget min och Kims, hon har levt med oss vart vi än har varit, sa Eminem i artikeln.

Eminem rappar som morbror

2002 adopterade Marshall Mathers och Kim Scott Alaina, och i ”Mockingbird” från 2004 rappar Eminem om sin kärlek till den adopterade dottern, men kallar sig själv morbror.

”Lainie, morbror är galen va? Ja, men han älskar dig gumman, och det är bäst du vet det”, rappar han i låten.

Att Eminem och Kim Scott hade ett långt och stormigt förhållande har få missat. Paret var först gifta mellan 1999 och 2001, för att sedan skilja sig, och sedan gifta sig igen 2006 – och skilja sig igen, samma år. Däremellan blev paret tillsammans och gjorde slut flera gånger, och kämpade för att göra det bästa för dottern Hailie.

Eminem och Kim Scott skilde sig

När paret hade skiljt sig träffade Kim Scott kärleken i Eric Hartter, och de två fick tillsammans dottern Whitney Scott 2002. Eric Hartter verkar dock inte ha haft något intresse av att hålla kontakt med sin dotter, och eftersom mamma Kim Scott åkte in och ut ur fängelse, så föll det på Eminem att ta hand om och uppfostra Whitney också.

På senare år har rapparen erkänt i olika låtar att han ångrar hur mycket han rappat om Hailie i sina tidigare hits – något som också kan ge en idé om varför han valt att sjunga mindre om sina andra bonusdöttrar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.