Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emily Ratajkowski anklagar fotograf för övergrepp

Foto: PIP / POLARIS / PIP / POLARIS POLARIS IMAGES
Foto: ALTMAN/WWD/REX/SHUTTERSTOCK / ALTMAN/WWD/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Modellen Emily Ratajkowski anklagar fotografen Jonathan Leder för att ha våldfört sig sexuellt på henne under en nakenfotografering 2012.

Fotografen ska sedan ha publicerat nakenbilderna på henne i en bok fyra år senare – utan Ratajkowskis medgivande.

”Jag minns inte att vi kysstes, men jag minns att hans fingrar plötsligt var inne i mig”, skriver Ratajkowski i en essä i New York Magazine.

”Blurred lines”-modellen Emily Ratajkowski berättar nu om hur hon som 20-åring ska ha blivit sexuellt utnyttjad under en fotografering med fotografen Jonathan Leder 2012 – något som fotografen i sin tur förnekar har hänt.

I en essä i New York Magazine ger Ratajkowski sin sida av händelsen, och skriver att Leder från början verkade helt ointresserad av henne – vilket gjorde att hon försökte göra sig förtjänt av hans uppmärksamhet.

”Jag visste att det var viktigt att imponera på de här fotograferna för att bygga upp ett bra rykte”, skriver Emily Ratajkowski i New York Magazine.

När de kom fram till lägenheten fick hon veta att hon skulle posera i underkläder, och åt middag med sminkösen som var på plats.

”Jag var noggrann med att inte äta för mycket, medan Jonathan i tysthet fyllde på mitt glas, och jag fortsatte dricka”, skriver Ratajkowski i essän.

Fotografen fick Ratajkwoski att dricka vin

Efter fyra glas vin och en fotosession med modellen i underkläder, ska Leder ha föreslagit att hon skulle posera naken. När de tittade på nakenbilderna efteråt lämnade också sminkösen rummet – något som gjorde att modellen kände sig mer utsatt.

”Jag stelnade till när hennes närvaro försvann från vardagsrummet. Jag var upprörd över att hon gick, men ville inte erkänna för mig själv att hennes närvaro gjorde skillnad”, skriver modellen.

Snabbt därefter ska Leder ha gett sig på modellen fysiskt.

”Jag minns inte att vi kysstes, men jag minns att hans fingrar plötsligt var inne i mig”, skriver hon och fortsätter:

”Instinktivt förde jag min hand till hans handled och drog ut hans fingrar ur mig med kraft. Jag sa inte ett ord. Han stod upp plötsligt och försvann in i mörkret upp för trapporna”.

Nakenbilderna publicerades sedan i en av Leders fotoböcker – utan Ratajkowskis tillåtelse.

Jonathan Leder förnekar allt

Jonathan Leder förnekar Emily Ratajkowskis anklagelser när New York Magazine söker honom, och menar att det är ”för barnsligt för att svara på”.

”Vi är alla djupt upprörda över att läsa fröken Ratajkowskis senaste (falska) påstående i NY Mag, i hennes aldrig sinande jakt på publicitet. Herr Leder förnekar förstås hennes vansinniga anklagelser om ”övergrepp”. Det är groteskt och sorgligt att hon är så hämndlysten att hon ljuger på ett så rutinmässigt sätt för pressen”, säger Imperial Publishing, som representerar Leder, till Page Six.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.