Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Emilio och Åsa Ingrossos bråk: ”Tappar bort oss”

Emilio och Åsa Ingrosso driver ett krogimperium ihop.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Familjen Wahlgren-Ingrosso.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Åsa Ingrosso, inredare och formgivare, och även krögare.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Emilio och Åsa Ingrosso, 55 och 46, driver ett krogimperium tillsammans.

Nu berättar han om bråken med hustrun och de svåra känslorna när han flyttade från Sverige.

– Vi tappar bort oss lite i vår relation när vi jobbar i Sverige, säger han i podden ”Fundamentalt”.

Paret delar sin tid mellan Sverige och Spanien. De har flera restauranger på Mallorca och öppnade förra året en restaurang på Södermalm i Stockholm.

I ekonomipodden ”Fundamentalt” med Anna Hegestrand och Jacob Liebermann beskriver Emilio Ingrosso hur han och hustrun Åsa Ingrosso hanterar att både leva och arbeta ihop.

Han säger att de ”många gånger” ryker ihop men ändå alltid kompletterar varandra.

– Jag kan säga så här, vårt vinnande koncept är att jag är en expert på att starta, jag kan starta tusen olika koncept i veckan. Och hon är expert på att avsluta dem, för jag är katastrof på att avsluta. Det är perfekt. Det hade varit värre om båda ville starta och båda ville avsluta, säger han i podden.

Enklare på Mallorca

Emilio Ingrosso medger samtidigt att han ibland ”klampar in” på hennes område.

– Då kan hon säga ”nu är du på fel område”, då backar jag. Tvärtom också. Vi lever ju 24/7 och jobbar ihop.

Han förklarar att mixen av jobb och fritid är enklare att hantera när de är på Mallorca.

– Det är ett härligt liv där nere. Men i Sverige känns det som att alla är här för att jobba och sedan njuta. Vi gör väldigt mycket jobb här och vi tappar bort oss lite i vår relation när vi jobbar i Sverige. Då har vi inte de här tårtbitarna vid sidan om.

”Det var jättejobbigt”

Emilio Ingrosso flyttade från Sverige efter den uppslitande skilsmässan med Pernilla Wahlgren 2002. Och han säger i ”Fundamentalt” att han inte kan tänka sig att flytta tillbaka till Sverige på heltid.

Barnen Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso var små när han valde att starta på nytt i ett annat land.

– De var jättesmå. Det var jättejobbigt. Jag tror att Bianca den dagen jag skulle lämna, jag åkte till skolan, hängde huvudet på min axel och grät i en halvtimme. De andra barnen fick dra bort henne. Det var jättejobbigt, men det fanns ingen annan väg att gå för mig, säger Emilio Ingrosso i ”Fundamentalt”.

Åsa Ingrosso: ”Skitlöjligt”

Åsa Ingrosso, som i grunden är inredare och designer, berättade tidigare i år i en stor intervju med Expressen hur hon halkade in i restaurangvärlden via maken Emilio. Med tiden tog hon mer och mer ansvar.

– Ofta är det skitroligt. Man kan bolla med varandra, och Emilio är duktig på design och inredning. Sen kan vi bråka så hårt att vi har lämnat Bauhaus, för att vi inte kommer överens om en gardinstång eller kakelplatta. Skitlöjligt, sa hon och fortsatte:

– Vi är så fruktansvärt envisa båda två. I början när vi skulle sätta konceptet, då var det jättetufft. Gud vad vi bråkade. Folk som såg oss måste ju trott att vi var helt… Sen satte sig konceptet, och då blev det så enkelt.

Den första obehagliga händelsen inträffade hemma hos hennes mamma, Pernilla Wahlgren, 53.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.