Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emilia Clarke tvingades vara naken i Game of thrones

Emilia Clarke om pressen att vara naken i ”Game of Thrones”
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HELEN SLOAN/HBO / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B4

Emilia Clarke pressades till att vara naken i ”Game of Thrones”, trots att hon inte var bekväm med det.

I podcasten ”Armchair expert” berättar skådespelaren att de avklädda scenerna fick henne att gråta – men att hon nu lärt sig säga nej.

– Jag har haft bråk på inspelningar förut där jag sagt: ”Nej, lakanen stannar uppe”, och de säger: ”Du vill inte göra 'Game of Thrones'-fansen besvikna”, berättar Emilia Clarke.

Hon har blivit en av Hollywoods stora stjärnor genom rollen som Khalessi i ”Game of Thrones”.

Men när brittiska skådespelaren Emilia Clarke, nu 33, fick rollen 2011 så var hon oerfaren i branschen, och visste inte vad det innebar att vara naken framför kameran – något hennes rollkaraktär blev känd för att vara.

”Game of Thrones” var ett av hennes första jobb efter teaterskolan, och trots att hon såg nakenhet som en nackdel, så tackade Clarke självklart ja till rollen.

– Jag tackade ja och de skickade mig pilotavsnittet. De skickade manus och jag läste det och tänkte: ”Aha, det finns en hake. Okej, då är jag med”. Men jag kom direkt från teaterskolan och jag tänkte: ”Ta dig an det som ett jobb. Om det är med i manus så behövs det tydligen. Då är det så det kommer vara och jag kommer göra det logiskt och det är mitt jobb, och det är vad jag ska göra och det kommer bli bra”, berättar hon i podcasten ”Armchair expert”.

Kände sig utlämnad

Emilia Clarke berättar hur hon som oerfaren skådespelare kände sig utlämnad när hon behövde vara naken på inspelningarna inför massor av människor – och att hon sökte sig till toaletten för att få gråta i fred.

– Jag flöt med hela första säsongen. Jag hade ingen aning om vad jag gjorde, eller vad något av det var. Jag hade aldrig varit på en sån här inspelningsplats förut. Ja hade varit på inspelning två gånger tidigare innan, och nu är jag på en filminspelning helt naken och omgiven av alla de här människorna. Så jag tänkte: ”Vad jag känner är fel. Jag kommer gråta på toaletten och sen kommer jag komma tillbaka och filma scenen och det kommer gå jättebra”.

”Vet för mycket om nakenhetsavtal”

”Game of Thrones”-rollen verkar ha fått andra regissörer att tro att Clarke ställer upp på hur mycket nakenhet som helst, och sedan blivit besvikna när hon sagt ifrån. I podcastintervjun berättar skådespelaren att hon fått höra att hon gör sina fans besvikna.

– Jag vet för mycket om nakenhetsavtal. Jag menar, det var förr i tiden. Nu är saker helt annorlunda och jag är mycket tydligare med vad jag är okej med att göra. Jag har haft bråk på inspelningar förut där jag sagt: ”Nej, lakanen stannar uppe”, och de säger: ”Du vill inte göra 'Game of Thrones'-fansen besvikna”, och jag har sagt: ”Dra åt helvete”.

Under inspelningarna av den hyllade HBO-serien gjorde Emilia Clarke många av sina intima nakenscener med ”Aquaman”-skådespelaren Jason Momoa, som stöttade henne.

– Han tog hand om mig också. I en miljö där jag inte visste att jag behövde bli omhändertagen. Det är bara nu i efterhand som jag förstår hur lyckligt lottad jag var med det... Han sa alltid: ”Kan vi fixa en jäkla morgonrock åt henne? Hon skakar!” Det var mycket sånt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.