Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elton Johns teori om vännen: George Michael ville dö

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
George Michael ville inte leva längre – det är i alla fall vännen och artisten Elton John övertygad om.Foto: PG/BAUERGRIFFIN.COM / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN
När George Michael somnade in på juldagen 2016 hade han länge kämpat med ett drogberoende och haft andra hälsoproblem.Foto: SPLASH NEWS / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

George Michael ville inte leva längre – det är i alla fall vännen och artisten Elton John övertygad om.

I en intervju med Sharon Osbourne i ”The Talk” menar Elton John att Wham-sångaren var obekväm i sitt eget skinn, och inte ville ha hjälp med sitt drogberoende.

– Man måste vilja det själv... Stackars George ville det inte, säger Elton John i ”The Talk”.

Elton John, 72, ville hjälpa sin vän George Michael – men artisten ville dö.

I en intervju med Sharon Osbourne i programmet ”The Talk” konstaterar ”Your song”-artisten, som har varit drogfri i 29 år, att han försökte hjälpa artistkompisen att komma på fötter och bli nykter, men att Michael bara blev sur när han försökte.

– Han avskydde det faktum att jag hintade om att om han kanske ändrade sitt liv lite så skulle han må bättre. Man måste vilja det själv... Stackars George ville det inte, säger Elton John i ”The Talk”.

Elton John förklarar att George Michael inte trivdes med sin homosexuella läggning, och var obekväm i sin egen hud.

Artistens kamp mot drogberoendet in i det sista

När George Michael somnade in på juldagen 2016 hade han länge kämpat med ett drogberoende och haft andra hälsoproblem. Artisten dog dock av naturliga orsaker, som problem med hjärtat och en fet lever. George Michael hittades av pojkvännen Fadi Fawaz i sin egen säng på juldagsmorgonen

Elton John berättar att han och vännen Sharon Osbourne talades vid samma dag som de fick höra om George Michaels död, och att Osbournes make Ozzy satte huvudet på spiken.

– Jag minns att jag pratade med dig den dagen ha dog – på juldagen – och jag ringde dig och du var i Aspen, och Ozzy tog telefonen och sa ”Han ville inte vara här!”. Och jag tänkte att det där var rakt och enkelt, säger Elton John i ”The Talk”.