Blixtbeslutet: Hela turnén skjuts upp

Elton John.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Elton John.
Foto: DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK / DAVID SILPA/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Elton John tvingas flytta fram sina konserter i Sverige.

Hela turnén flyttas till 2023, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande.

Efter en olycka i somras kan Elton John, 74, behöva opereras. Den kommande turnén ”Farewell Yellow Brick Road” flyttas därför fram till 2023, vilket innebär att de två planerade spelningarna i Stockholm flyttas.

I ett pressmeddelande från Live Nation skriver Elton John att han är ledsen över att inte kunna åka ut på turnén i höst.

”I slutet av sommaren föll jag olyckligt på en hård yta och har känt mycket smärta och obehag i min höft sedan dess.”, skriver 74-åringen.

Ska uppträda på välgörenhetsspelning

Elton John har fått behandling för sin höft, trots det har smärtan blivit värre. Nu har stjärnan fått rådet att genomgå en operation så fort som möjligt.

”Jag kommer att genomgå intensiv sjukgymnastik som ska se till att jag blir fullt återställd och kan bli fullt rörlig igen utan några smärtor.”, skriver Elton John i pressmeddelandet.

Den 25 september kommer Elton John att genomföra en planerad välgörenhetsspelning för organisationen Global citizen. Efter det kommer han genomföra operationen, skriver han.

Samtliga redan köpta biljetter är giltiga även till de nya datumen som är planerade till den 7 juli 2023 och 8 juli 2023.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.