Mamman till femåriga Charlotte som blev biten av hunden kräver en ursäkt av Elton John. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSENMamman till femåriga Charlotte som blev biten av hunden kräver en ursäkt av Elton John. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Mamman till femåriga Charlotte som blev biten av hunden kräver en ursäkt av Elton John. Foto: JAN WIRIDEN / GT/EXPRESSEN
Det var en av Elton Johns cocker spaniel-hundar som bet dottern. (Genrebild) Foto: BJÖRN MÅNSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ MÅNSSONSCANDet var en av Elton Johns cocker spaniel-hundar som bet dottern. (Genrebild) Foto: BJÖRN MÅNSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ MÅNSSONSCAN
Det var en av Elton Johns cocker spaniel-hundar som bet dottern. (Genrebild) Foto: BJÖRN MÅNSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ MÅNSSONSCAN

Elton Johns hund bet 5-åriga Charlotte i ansiktet

Publicerad

Under en lekträff hemma hos Elton John ska en femårig flicka ha blivit biten i näsan av familjens hund. 

Nu är femåringens mamma kritisk mot superstjärnan, för att han enligt henne inte bett om ursäkt efteråt. 

– Det handlar om ansvar och att vara en ansvarsfull vuxen. Jag bryr mig inte om status eller kändisskap, säger hon till The Sun. 

Händelsen ska ha inträffat 2016. 

Dottern, då fem år gammal, var hemma hos Elton John i Old Windsor för att leka med sångarens barn. 

Vid ett tillfälle gick flickan in till köket där en av familjens hundar låg och sov. Hon ska enligt mamman ha gått fram för att klappa hunden när den plötsligt attackerade henne och bet henne i näsan, skriver The Sun. 

Blev traumatiserad

Bilder som ska ha tagits efter händelsen visar på flera skrapmärken längst med näsan.

Flickans mamma säger till The Sun att hon tagit väldigt illa vid sig av händelsen. 

– Man kunde se hur traumatiserad hon var och skräcken i hennes ansikte. Det var hemskt, säger mamman.

Flickan ska sedan händelsen återställt fysiskt, men fått gå i terapi, enligt mamman, skriver The Sun.      

Mamman kräver en ursäkt

Nu riktar hon kritik mot kändisparet för att inte ha bett om ursäkt för vad som hände. Hon säger att hon åtminstonde förväntat sig ett telefonsamtal. 

– Det handlar om ansvar och att vara en ansvarsfull vuxen. Jag bryr mig inte om status eller kändisskap, säger hon.

 

LÄS MER: Elton John var nära att dö — turnén kan bli hans sista

 

Enligt mamman var ”Sorry Seems To Be The Hardest Word”- sångaren och hans man   David i Los Angeles när attacken ägde rum i februari 2016, men fick höra om den strax efter.  

Elton Johns talesperson har sagt att det enbart ska ha rört sig om en "mindre nafsning".Foto: STEVEN SENNE / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon säger att hon inte kommer att anmäla händelsen. Anledningen till att det tagit två år innan mamma reagerar säger hon beror på att hennes dotter inte längre går i samma skola som Elton Johns barn, skriver tidningen.

Talespersonen: De hörde av sig

På söndagen gav Elton Johns talesperson en annan version av vad som hänt efter attacken: 

”När den här incidenten rapporterades tilll Elton och David för två år sedan beskrevs det som en mindre nafsning i nästan av deras spaniel som hade blivit skrämd av Charlotte (flickans namn reds anm.). Tre försök gjordes för att höra hur Charlotte mådde efter händelsen till hennes mamma och barnskötare och varje gång sa de att Charlotte mådde utmärkt. Jag kan också konfirmera att Elton och David aldrig någonsin fått några klagomål på sina hundars beteenden”, skriver han i ett uttalande till The Sun.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag