Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elliot, 6, var sjuk i cancer – då kom familjens nästa tragedi

Sandras och Mikaels yngsta son Elliot var bara sex år när han drabbades av leukemi – och flera år av svår behandling väntade.Foto: Kanal 5.
Men bara en månad innan Elliots friskförklaring så drabbas familjen av nästa tragedi, när pappa Mikael hittas död i badrummet.Foto: Kanal 5.
En januarimorgon märker familjen att Mikael är borta – och märker att dörren till badrummet är låst.Foto: Kanal 5.
”Jag bankade och bankade, och höll på att bryta upp dörren med skohorn”, berättar Sandra genom tårarna i ”Sofias änglar”.Foto: Kanal 5.
Yngsta sonen Elliot.Foto: Kanal 5.
Sofia Wistam.Foto: Kanal 5.
1 / 7

Sandras och Mikaels yngsta son Elliot var bara sex år när han drabbades av leukemi – och flera år av svår behandling väntade.

Men bara en månad innan Elliots friskförklaring så drabbas familjen av nästa tragedi, när pappa Mikael hittas död i badrummet.

– Jag bankade och bankade, och höll på att bryta upp dörren med skohorn, berättar Sandra genom tårarna i ”Sofias änglar”. 

Elliot var bara sex år gammal när han och familjen 2016 fick veta att han blivit sjuk i leukemi. För att bli frisk tvingas han genomgå en enormt tuff behandling, som gör att han tappar allt sitt hår, och får sitta i rullstol i ett helt år.

Det är en tung period, och medan mamma Sandra sover hos Elliot på sjukhuset pendlar pappa Mikael fram och tillbaka mellan hem och sjukhus, för att också ta hand om den äldre sonen i familjen.

När det äntligen verkar ljusna och Elliot ser ut att kunna bli friskförklaras, så drabbas familjen av nästa trauma.

”Jag bankade och bankade och höll på att bryta upp dörren”

En januarimorgon märker familjen att Mikael är borta – och märker att dörren till badrummet är låst.

– Då slog det mig, att badrumsdörren är låst, och att det lyste där inne. Jag sa ”Micke, är du där inne?”, men ingen svarade. Jag bankade och bankade, och höll på att bryta upp dörren med skohorn, berättar Sandra genom tårarna i ”Sofias änglar”.

Mikael hade drabbats av en massiv hjärnblödning, och kunde inte räddas. Han fick aldrig se sin son bli frisk från leukemin.

– Micke dog den 28 januari. Elliot friskförklarades den första mars, säger Sandra i programmet.

För att Elliot skulle kunna få ett eget rum, som tröst efter den svåra sjukdomstiden, hade Mikael påbörjat en stor renovering av lägenheten – men inget hann bli klart före Mikaels tragiska död.

– Han kämpade dag ut och dag in, berättar Sandra.

Förlorade sin livskamrat

I onsdagens avsnitt av ”Sofias änglar” får familjen hjälp att fullfölja renoveringen, och stöttas av programledaren Sofia Wistam. Sandra levde med Mikael i 18 år, och förlorade inte bara pappan till sina barn, men också sin livskamrat.

Efter att Mikael hittades död i badrummet har familjen svårt för att gå in där.

– William vill inte vara här själv, och även Elliot säger ”Nej mamma, jag vill att du ska komma in här”. Det är jättesvårt, det är ett trauma de går igenom varje dag.

Expressen har sökt familjen via Kanal 5, som avböjer att kommentera ytterligare och hänvisar till programmet.