Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bjurströms ärliga ord om sjukdomen

Ellinor Bjurströms ärliga inlägg på Instagram
Ellinor Bjurström berättar om sjukdomen: ”Brutit ner mig”.Foto: /IBL / /IBL
Ellinor Bjurström har varit med i ”Top model” och ”Unga mammor”.Foto: /IBL / /IBL

Ellinor Bjurström lider av sjukdomen psoriasis och berättar nu att det är värre än på många år.

”Jag måste erkänna att denna sjukdomen har brutit ner mig”, skriver hon på Instagram.

Nu vill hon att det ska bli lättare att prata om tuffa perioder när man är mitt uppe i dem.

Modellen Ellinor Bjurström, 24, skriver i ett inlägg på Instagram att hon är inne i en svår period med hudsjukdomen psoriasis.

”Jag vill så gärna vara stark och modig framför er. Jag vet hur mycket det hjälper er där ute. Men jag måste erkänna att denna sjukdomen har brutit ner mig nu”, skriver hon.

På bilderna i inlägget visar hon ärligt upp utslagen på ben och armar.

”Det enda jag önskar mig är att få vara som en vanlig person. Bara att lägga ut bilder på mig själv är jobbigt just nu”, skriver hon.

Ellinor Bjurström berättar om sin psoriasis

Ellinor Bjurström berättar att hon ofta har fått blickar från folk, som ibland också uttrycker skräck – och att hon nu helst av allt vill dölja sig själv i långarmade tröjor.

”De påminner mig om alla mina hemska upplevelser med att tex. bli nekad massage eller bli utkastad ur en butik pga att jag har utslag”, skriver hon.

Nu uppmanar hon i stället till att prata om tuffa upplevelser, när man befinner sig mitt i dem – även om det då är som svårast.

”När jag sitter här prickigare än någonsin. Det är när vi är i det som det är viktigast att prata om det. Men det tar emot. Det kan jag lova er”, skriver hon.

I ett meddelande till Expressen skriver hon:

”Det har hjälpt mig massa att prata om det. Jag ser det positiva nu ist för det negativa. Och det positiva är att jag kan hjälpa andra människor med in kunskap”.

Får kärlek i sociala medier

Ellinor Bjurström, som har varit med i ”Top model” och ”Unga mammor”, har tidigare berättat att hon upplever en stor okunskap om den kroniska sjukdomen, som orsakar utslag på huden.

Samtidigt får hon mycket tillbaka av sina delade inlägg på sociala medier.

– Jag delar inte inlägg eller bilder på min psoriasis för skojs skull, utan vill vara den inspirationskälla jag själv saknade som tonåring. Många verkar uppskatta det, jag får mycket kärlek tillbaka, har hon tidigare sagt till Expressen.

https://www.instagram.com/p/B6Ge2GpnwJF/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.