Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellinor Bjurström om kampen mot sjukdomen

"Top model"-profilen Ellinor Bjurström lever med hudsjukdomen psoriasis.Foto: /Ibl / /IBL
På sin blogg uppmanar modellen till en attitydförändring till sjukdomen. Foto: Simon Hastegård

"Top model"-profilen Ellinor Bjurström lever med hudsjukdomen psoriasis.

På sin blogg uppmanar modellen till en attitydförändring till sjukdomen.

– Jag har hopp om att det inte ska vara en skam att ha psoriasis, jag vill att det ska vara coolt, skriver hon på sin blogg.

Ellinor Bjurström, 21, känd från "Top model", har tidigare berättat om sin psoriasis, en hudsjukdom som ger torra röda utslag. På sin Instagram berättar hon nu om den värsta tiden med sjukdomen.

"Japp, det här är jag. För 1 år sedan. Det går inte att förklara hur dåligt jag mådde. Det tar även emot för mig att visa det öppet här på Instagram. Öppet för alla att kommentera och tycka till om.", skriver hon.

Hon fortsätter inlägget:

"Jag har inte hindrats av min sjukdom, jag har blivit den jag ville, jag jobbar med det jag vill. Jag är stolt över att vara annorlunda. Jag är älskad för den jag är, med eller utan prickar."

 

LÄS MER: Tv-profilen får sprutor mot sin svåra sjukdom

Vill förändra attityden kring psoriasis

Hon har tidigare berättat om stigmat kring sjukdomen. Och vissa har betett sig direkt elakt mot henne. På en semester i Barcelona för två år sedan hände just en sådan sak. En man kom fram, pekade på hennes psoriasis, rynkade på näsan, höll för munnen och såg äcklad ut.

– Fuck honom! Jag har prickar över hela min kropp men jag går ändå här med shorts, det är fan starkt av mig. Det är inte jag som är konstig, det är dem som är konstiga, sa hon då till Expressen.

 

LÄS MER: "Top model"-paret har gjort slut

 

På bloggen skriver hon nu att hon vill förändra attityden kring sjukdomen.

"Jag har hopp om att det inte ska vara en skam att ha psoriasis, jag vill att det ska vara coolt. Tro mig, en vacker dag kommer det ändras."

 

 

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.