Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellinor Bjurström hyllas för starka bilden

<p>Ellinor Bjurström.</p>Foto: /Ibl / /IBL EERO HANNUKAINEN
<p>Ellinor Bjurström.</p>Foto: /Ibl / /IBL

Modellen Ellinor Bjurström vill ändra inställningen kring sin hudsjukdom psoriasis.

På sin Instagram visar hon nu upp en stark bild på sig själv – och hyllas som en förebild.

"Den här bilden fick jag ont i magen av att se för 1 år sedan. Det enda jag såg då var en ful prickig rygg", skriver hon på Instagram.

Ellinor Bjurström lever med hudsjukdomen psoriasis, en sjukdom som ger torra röda utslag.

Modellen och "Top model"-profilen har tidigare berättat öppet om sin psoriasis och delar nu med sig av en stark bild på sin Instagram.

"Den här bilden fick jag ont i magen av att se för 1 år sedan. Det enda jag såg då var en ful prickig rygg", skriver Ellinor Bjurström till bilden.

Modellen berättar också i inlägget att hon nu har valt att sluta med sin behandling.

"Idag har jag gjort ett aktivt val och slutat på mina sprutor (pga smärtan i lederna som var en biverkning av sprutan). Jag slutar på det som har hjälpt mig att bli av med psoriasisen.", skriver hon.

 

LÄS MER: Ellinor Bjurström om mötet med Justin Bieber

 

 

 

 

Hyllas som en förebild av följarna

Fansen har nu uppmärksammat den nya bilden och hyllar Ellinor för sitt val att visa och dela med sig av sina personliga bilder – och skriva om sjukdomen.

"Du är så fin Ellinor! Du är vacker precis som du är!", "Du är så jäkla vacker!", "Du är en förebild! och "Förebild nr 1. Från en som vet precis hur det är att ha de där prickarna. Tack för att du finns." är några av läsarnas positiva gensvar.

Bland kommentarerna finns också många emoji-hjärtan.

Tidigare har Ellinor Bjurström skrivit starka inlägg på sin blogg där hon vill förändra attityden mot psoriasis.

"Jag har hopp om att det inte ska vara en skam att ha psoriasis, jag vill att det ska vara coolt. Tro mig, en vacker dag kommer det ändras."

 

LÄS MER: Ellinor Bjurström om kampen mot sjukdomen

 

Och idag är hon stolt över sina prickar och sin personlighet:

"Men vet ni en sak? När jag kollar på den här bilden idag så ser jag en ung, vacker tjej som är så sjukt mycket coolare med prickar. Så det spelar ingen roll för mig. Jag är 100% redo att bli prickig igen. Det är trots allt ganska coolt att vara det", fortsätter hon sitt instagram-inlägg.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.