Ellen DeGeneres berättar om nu stora sorgen efter att ha förlorat sin flickvän i 20 års ålder. Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅNEllen DeGeneres berättar om nu stora sorgen efter att ha förlorat sin flickvän i 20 års ålder. Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres berättar om nu stora sorgen efter att ha förlorat sin flickvän i 20 års ålder.  Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres leder ett av USA:s största pratshow-program. Foto: MICHAEL ROZMAN / AP TT NYHETSBYRÅNEllen DeGeneres leder ett av USA:s största pratshow-program. Foto: MICHAEL ROZMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres leder ett av USA:s största pratshow-program.  Foto: MICHAEL ROZMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅNEllen DeGeneres. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres.  Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN

Ellen DeGeneres svåra sorg – efter dödsfallet

Publicerad

Ellen DeGeneres skrev historia efter sin medverkan i legendariska "The tonight show". 

Nu berättar tv-profilen om den stora sorgen som föranledde hennes framträdande. 

– Min flickvän dog när jag var 20 år gammal, säger hon podcasten "Armchair Expert".

Ellen DeGeneres är en av USA:s största tv-profiler och hennes eget tv-program lockar miljoner tittare i veckan. 

Komikern fick sitt stora genombrott när hon gästade den legendariska pratshow-värden Johnny Carson som då programledde "The tonight show". 

I november 1986 fick Ellen DeGeneres som första kvinnliga komiker sitta ner i soffan och intervjuas av programledaren. 

Men bakom det lyckade framträdandet låg en stor sorg. 


LÄS MER: Programledarens sorg – efter dödsfallet

Ellen DeGeneres berättar om sorgen – flickvännen dog

I podcasten "Armchair Expert" berättar Ellen DeGeneres om hur hon bodde tillsammans med sin flickvän när hon tragiskt gick bort. 

– Min flickvän dog i en bilolycka när jag var 20 år gammal. Och jag höll inte på med komedi då, jag tror jag jobbade som servitris. Vi bodde tillsammans när hon dog, säger hon i podcasten. 

Efter dödsfallet var Ellen DeGeneres tvungen att flytta ut ur lägenheten och in i en mindre och billigare bostad. 

– Jag sov på en madrass på golvet som kryllade av löss. Jag tänkte "varför är den här vackra 21-åriga kvinnan borta och löss är här i stället"?


LÄS MER: Ellens nya drag mot hustrun Portia

Förlorade sin pappa tidigare i år

Det var från den här händelsen som Ellen DeGeneres skapade sitt material till "Phone call to God" som hon sedan använde under sin medverkan i "The tonight show" i november 1986. 

– Jag skrev allting och när jag var färdig så läste jag och tänkte "herregud, det är jätteroligt. Jag ska göra detta hos Johnny Carson och jag kommer bli den första kvinnan i historien som blir tillfrågad att sitta ner", säger hon. 

Tidigare i år berättade Ellen DeGeneres om sin stora sorg efter att hon förlorat sin pappa Elliott DeGeneres. 

"Den här veckan, i en ålder av 92, dog min pappa Elliott DeGeneres. Han levde ett långt bra liv. Det var inte oväntat. Jag hade möjlighet att ta farväl", skrev hon då på Twitter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag