Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellen DeGeneres säljer udda inredningsdetaljen för flera miljoner

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats
Ellen DeGeneres säljer konst för över 90 miljoner kronor.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Ut med det gamla, tycker Ellen DeGeneres.

Tv-programledaren säljer nu konst för över 90 miljoner kronor – varav fårstatyer för flera miljoner kronor styck, skriver Page Six.

Fåren är gjorda av franska designern François-Xavier Lalanne, och flera har redan blivit sålda.

Ellen DeGeneres rensar ordentligt hemma i lyxhuset i Los Angeles.

Den omtalade pratshow-programledaren har lagt ut konst värt över 90 miljoner kronor – 10 miljoner dollar – till försäljning på konstauktion, skriver Page Six.

Några av de mer anmärkningsvärda konstverken som DeGeneres nu säljer av är ett gäng fårskulpturer, gjorde av den franska designern François-Xavier Lalanne – som uppmärksamma tittare har kunnat ana när DeGeneres sänt program hemifrån under coronapandemin.

Fårskulpturer värda miljoner

Djurskulpturerna är värda mellan 4,5 och 9 miljoner kronor styck, och flera av dem har redan hittat hem till nya lyckliga ägare.

Den 62-åriga programledaren passar också på att sälja ett konstverk på papper av Jean-Michel Basquiat, samt en skulptur av Alexander Calder.

Ellen DeGeneres säljer sin konst efter en katastrofal sommar där skandalerna kring henne och hennes program ”The Ellen DeGeneres show” har avlöst varandra. Däremot slog hennes senaste säsongspremiär rekord i antal tittare – så om skandalerna ligger till grund till försäljningen är svårt att veta.

Inbrottet inträffade i parets lyxhus i Kalifornien den fjärde juli — på amerikanska nationaldagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.