Ellen DeGeneres nya bakslag: Sexanklagelserna mot showen

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats.
Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats av både tidigare och nuvarande anställda.
Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES/HAHN LIONEL/ABACA
Nu kommer det fram att flera av programmets exekutiva producenter anklagas för sexuella trakasserier
Foto: MARK J. TERRILL / AP

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats av både tidigare och nuvarande anställda.

Nu kommer det fram att flera av programmets exekutiva producenter anklagas för sexuella trakasserier, skriver Buzzfeed.

Producenten Kevin Leman ska bland annat ha bett en anställd om oralsex.

Kritiken mot arbetsmiljön bakom kulisserna på ”The Ellen DeGeneres show” fortsätter.

Nu kliver anställda fram och vittnar om sexuella trakasserier och ofredanden från programmets exekutiva producenter, skriver Buzzfeed. Ett dussintal anställda menar att producenter kommit med opassande förslag om sexuella aktiviteter till anställda. 

Ett av vittnena berättar att exekutiva producenten Kevin Leman bad om att bli avrunkad och få oralsex av honom i badrummet under en företagsfest 2013. 

”Han maskerade det som sarkasm”

En annan tidigare anställd minns också hur Leman ska ha tagit en manlig produktionsassistent på könsorganet. Ytterligare ett vittne säger sig ha sett hur Leman tafsade på en annan anställd och kysste denna på halsen i maj 2017.

Leman beskrivs också som öppet vulgär, och att han velat diskutera sexuella preferenser bland sina anställda.

– Han maskerade det som sarkasm, men det var inte sarkasm, säger en av de tidigare anställda till Buzzfeed.

Kevin Leman slår tillbaka: ”Är förkrossad”

Kevin Leman slår dock tillbaka mot anklagelserna.

– Jag har alltid jobbat för att behandla alla anställda vänligt, inkluderande och med respekt. Under hela min tid på programmet så har det inte, såvitt jag vet, gjorts en enda anmälning till personalavdelningen. Jag är förkrossad bortom allt över att en så elak och felaktig artikel kan bli publicerad.

Leman är inte heller den enda av producenterna som anklagats – ett dussintal tidigare anställda vittnar också om hur exekutiva producenten Ed Glavin regelbundet tafsat på kvinnliga anställda.

– Ingen vill bli obehagligt berörd av någon... Men man ville inte göra dem arga för då kunde man bli sparkad, säger en person.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.