Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellen DeGeneres nobbas efter skandalerna

Arbetsmiljön på Ellen DeGeneres program ”The Ellen DeGeneres show” har de senaste veckorna kritiserats.
Ellen Degeneres tillsammans med Kanye West, Justin Bieber och Sam Smith i London 2015.
Foto: DIGITAL/EROTEME.CO.UK / DIGITAL/EROTEME.CO.UK EROTEME
Ellen Degeneres drabbades nyligen av corona – vilket hon berättade om på Instagram.
Foto: Instagram/Skärmdump

Ellen DeGeneres talkshow var en megasuccé: kändisar flockades, tittare bänkade sig och annonspengar flödade.

Men då var då – och nu är nu.

Efter vittnesmål om programledarens skräckvälde verkar alla ha vänt henne ryggen, enligt källor till Buzzfeed.

Problemen började med en tweet. Ellen DeGeneres anklagades för att vara ”en av de elakaste människorna som lever” och sedan kom en flodvåg av vittnesmål om programledaren. Det handlade om diskriminering, rasism och orättvis behandling. Det har också framkommit berättelser om sexuella trakasserier som ska ha begåtts av flera olika producenter.

För två månader sedan gjorde hennes tv-program comeback efter skandalerna. Men nu hopar sig problemen på nytt.

Antalet annonsörerna är betydligt färre jämfört med tidigare år, enligt två anställda som Buzzfeed varit i kontakt med. 

Som en följd av lägre annonsintäkterna kan medarbetarna inte längre producera lika mycket nytt material som tidigare. Produktionsteamet går på sparlåga och återanvänder gamla klipp från tidigare säsonger, enligt en anställd.

– Vi försöker att livnära oss på innehåll, men vi har inget innehåll.

Kritiskt ögonblick 

Under november 2019 lade tv-programmets officiella Instagramkonto ut 12 sponsrade inlägg. I år hade antalet minskat till hälften under samma månad.

Kvaliteten har också sjunkit på de sponsrade gåvorna studiopubliken brukar få under uppmärksammade kampanjer, enligt en medarbetare.

– Det här känns som ett tillfälle då det antingen kan bära eller brista. Det här kommer vara den viktigaste rapporten till våra sponsorer någonsin. Om vi lyckas skriva kontrakt med sponsorer nästa år så är vi i hamn, då har vi klarat oss. Men om vi misslyckas med vårt meddelande till sponsorerna... Vem vet?

Warner Bros, som äger programmet har avböjt att kommentera Buzzfeeds artikel. Men en annan källa säger att annonsintäkterna har påverkats negativt i hela branschen. 

Kändisarna vänder Ellen ryggen

Det har också blivit svårare att boka gäster till programmet, enligt uppgiftslämnarna. A-kändisar som tidigare frekventerade de vita sofforna tackar numera nej.

– För första gången började de fråga oss, 'Om du har något förslag så får ni gärna tipsa oss så kommer vi lyssna. Om ni har någon idé på en kändis även om de inte är en a-kändis eller känd. Vi tar vem som helst som ger oss tittarsiffror', säger en av de anställda.

Agenter som Buzzfeed säger att de är försiktiga med att boka sina artistklienter till den pågående säsongen av programmet och vissa kändisar avböjer själva att medverka. 

– Jag skulle inte skicka någon till hennes show just nu för att undvika någonting som eventuellt skulle riskera mer negativa rubriker, säger en agent. 

Tittarsiffrorna dalar

I oktober minskade tittningen med 37 procent jämfört med föregående år rapporterar analysföretaget Nielsen.

En källa nära showen säger att de initiala tittarsiffrorna reflekterade ett generellt tapp i livesänd tv – och att de preliminära siffrorna för november ser bättre ut. Det är ett påstående som Buzzfeed inte har kunnat bekräfta via Nielsen.

DeGeneres tecknade ett kontrakt att fortsätta med programmet till och med 2022 och kanalen har sagt till tittarna att hon ”inte ska någonstans”.Ellen DeGeneres okända symtom efter corona: ”Illa”

I december testades Ellen DeGeneres positivt för corona.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.