Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ellen DeGeneres mörka hemlighet – nu kommer den upp till ytan

Ellen DeGeneres berättar nu om sin mörka hemlighet – hon blev sexuellt utnyttjad som tonåring.Foto: HAHN LIONEL/ABACA / STELLA PICTURES/HAHN LIONEL/ABACA
För David Letterman öppnar Ellen DeGeneres upp om styvfaderns övergrepp på henne när hon var i tonåren.Foto: LIONEL HAHN / STELLA PICTURES ABACA

Tv-programledaren Ellen DeGeneres blev sexuellt utnyttjad av sin styvfar som tonåring.

I en intervju i Netflix-serien ”My next guest needs no introduction with David Letterman” berättar hon nu om övergreppen.

– Han övertygade mig att han behövde känna på mina bröst, och sen försökte han göra det en gång till och en gång till, säger Ellen DeGeneres i Netflix-serien.

Tv-programledaren och komikern Ellen DeGeneres, 61, berättar om sin traumatiska uppväxt i en intervju med David Letterman. I hans Netflix-serie ”My next guest needs no introduction with David Letterman” avslöjar ”Ellen”-profilen att hon blev sexuellt utnyttjad av sin styvfar när hon växte upp.

Ellen DeGeneres mamma fick bröstcancer – något han använde sig av för att lura.

– När hon var bortrest sa han till mig att han hade känt en knöl i hennes bröst och behövde känna på mina bröst, för han ville inte göra henne upprörd. Han övertygade mig att han behövde känna på mina bröst, och sen försökte han göra det en gång till och en gång till, berättar Ellen DeGeneres för David Letterman.

Ellen DeGeneres berättar nu om övergreppen – vill skydda andra

I efterhand ångrar tv-programledaren att hon inte sa ifrån, och vill hjälpa andra unga flickor att stå upp för sig själva.

– Jag är arg på mig själv... Jag var för svag för att stå upp mot... Jag var 15 eller 16. Det är verkligen en hemsk, hemsk historia, och den enda anledningen till att jag faktiskt berättar om det i detalj är för att jag vill att andra flickor aldrig ska låta någon göra så, säger hon i Netflix-serien.

Ellen DeGeneres hoppas nu att fler vågar berätta om vad de utsatts för, eller säga ifrån innan de blir utsatta för övergrepp.

– Vi kvinnor känner oss inte värdiga, eller så är vi rädda för att ha en röst, och vi är rädda för att säga nej. Det är den enda anledningen till att jag tycker det är vikigt att prata om, för det finns så många unga flickor och det spelar ingen roll hur gammal du är. När jag ser folk som talar ut, speciellt nu, så gör det mig arg att se att offren aldrig blir trodde, för vi hittar inte bara på saker. Jag gillar män, men det finns så många män som kommer undan med så mycket, säger hon i ”My next guest needs no introduction with David Letterman”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.