Ellen DeGeneres granskas efter personalens ord om skräckvälde

Efter att ha anklagats för att behandla sina anställda dåligt ställs nu Ellen DeGeneres och hennes program ”Ellen DeGeneres show” under granskning
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON.RED B7996
Warner Media, som producerar programmet, vill nu undersöka om det finns sanning i de anklagelser som uppdagats under våren.
Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres i Ellen DeGeneres show”.
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES PLANET PHOTOS

Efter att ha anklagats för att behandla sina anställda dåligt ställs nu Ellen DeGeneres och hennes program ”Ellen DeGeneres show” under granskning, skriver The New York Times.

Warner Media, som producerar programmet, vill nu undersöka om det finns sanning i de anklagelser som uppdagats under våren.

Under våren har tidigare medarbetare riktat skarp kritik mot tv-profilen Ellen DeGeneres, 62, och arbetsmiljön kring henne.

Programledaren för dag-pratshowen ”Ellen DeGeneres show” anklagas för att vara elak mot sina anställda när kamerorna stängts av. I granskande artiklar har både tidigare och nuvarande medarbetare gått ut och berättat om diskriminering, rasism och orättvis behandling. Vissa vittnar också om en ”giftig arbetsplatsstruktur”. Ellen DeGeneres har inte valt att bemöta anklagelserna.

Granskningsbeslutet efter personalens ord

Nu väljer Warner Media, som står bakom det populära intervjuprogrammet, att granska arbetsmiljön på ”Ellen DeGeneres show”, skriver The New York Times. De anställda på programmet informerades i förra veckan om granskningen, då Warner Media mejlade alla berörda, säger flera uppgiftslämnare till tidningen.

Personalavdelningen på Warner Media, med hjälp av utomstående konsulter, kommer nu att intervjua både nuvarande och tidigare anställda om deras erfarenheter av arbetsplatsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.