Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elle

Juliette Binoche i franska filmen "Elle".

DRAMA.

Frankrike.

Av: Malgoska Szumowska.

Med: Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig.

Längd: 99 min.


Juliette Binoche spelar en djupt reflekterande skribent med en stressig tillvaro som jobbar åt magasinet Elle. När hon intervjuar två studenter som prostituerar sig, utmanar de hennes förväntningar. Verkligheten visar sig vara mer komplex än hon trott och deras motiv svårbedömda.

Binoche tvättar kläder, lyssnar på musik och fostrar sina två söner medan hon redigerar texten och vrider och vänder sina tankar. Hon hänger upp sig på vissa saker. Många av kunderna visar sig vara vanliga familjefäder - det får henne att fundera över hennes eget dåliga förhållande.


Binoche spel är sällsynt besjälat. Små nyanser av mänskliga tankar, tvivel och reaktioner fyller upp bildytan och skapar en stark identifiering med rollfiguren. Det är framför allt de vardagliga störningsmomenten som blir ovanligt levande.

Många nakenscener är tvivelaktiga, där framför allt flickorna är väldigt exponerade. Det gränsar till erotisering av det redan laddade ämnet prostitution, men på det stora hela handlar det mer om relationer än om sensationer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.