Juliette Binoche i franska filmen "Elle".
Juliette Binoche i franska filmen "Elle".

Elle

Publicerad

DRAMA.

Frankrike.

Av: Malgoska Szumowska.

Med: Juliette Binoche, Anaïs Demoustier, Joanna Kulig.

Längd: 99 min.

 

Juliette Binoche spelar en djupt reflekterande skribent med en stressig tillvaro som jobbar åt magasinet Elle. När hon intervjuar två studenter som prostituerar sig, utmanar de hennes förväntningar. Verkligheten visar sig vara mer komplex än hon trott och deras motiv svårbedömda.

Binoche tvättar kläder, lyssnar på musik och fostrar sina två söner medan hon redigerar texten och vrider och vänder sina tankar. Hon hänger upp sig på vissa saker. Många av kunderna visar sig vara vanliga familjefäder - det får henne att fundera över hennes eget dåliga förhållande.

 

Binoche spel är sällsynt besjälat. Små nyanser av mänskliga tankar, tvivel och reaktioner fyller upp bildytan och skapar en stark identifiering med rollfiguren. Det är framför allt de vardagliga störningsmomenten som blir ovanligt levande.

Många nakenscener är tvivelaktiga, där framför allt flickorna är väldigt exponerade. Det gränsar till erotisering av det redan laddade ämnet prostitution, men på det stora hela handlar det mer om relationer än om sensationer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag