Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elita Löfblad talar ut om skandalerna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM
Foto: JENS WIKHOLM / POPSTAR LTD

Elita Löfblad var en av Sveriges mest kända modeller och dokusåpadeltagare i början av 2000-talet.

Men vad få vet är att tv-profilen levde med ångest och obehandlad adhd – i dag har hon fått revansch och gör succé som skönhetsentreprenör.

– Jag hade inte krigat så som jag gör och haft min ambition om jag inte hade gått igenom det jag har gjort, säger hon.

Elita Löfblad, 38, fick stort genomslag i början av 2000-talet när hon medverkade i ”Big brother”. Som glamourmodell prydde hon herrtidningarnas omslag.

Tv-dokusåporna hade sin storhetstid och kändisskapet ledde till en turbulent tid. Än i dag blir Elita Löfblad igenkänd, men när hon ser tillbaka och summerar tiden är känslorna blandade.

– På ett sätt ser jag på det med sorg, därför att jag inte mådde bra. Jag levde med ångest och visste inte vad jag skulle göra av mitt liv. Samtidigt tycker jag att allt jag har utsatt mig för har utvecklat mig till den jag är i dag. Jag hade inte krigat så som jag gör och haft min ambition om jag inte hade gått igenom det jag har gjort, säger hon.

Succé som företagare

Parallellt med modellkarriären utbildade sig Elita Löfblad till hudterapeut. För tre år sedan tog hon steget att starta den egna skönhetskliniken Skin Agency i Stockholm. Företaget har vuxit rekordartat och affärerna blomstrar. Nu utökar Löfblad också med en webshop. 

– Jag tyckte inte att det fanns ett ställe som var riktigt bra. Då startade jag ett eget, och det går väldigt bra. Jag tror att det beror på att vi är annorlunda än en vanlig klinik. Vi är väldigt personliga, alla hos oss blir stammisar. Levererar man kvalité så överlever man, säger hon.

Löfblad menar att hon lärde sig att bli en bra företagare den hårda vägen som modell i en tuff bransch dominerad av män.

– Jag lärde mig att ”nej, jag tänker inte göra det där omslaget för 5000 kronor, jag ska ha 30 000, annars skiter jag i det!”. Det lärde mig att bli tuff och ha skinn på näsan, säger hon.

Fick diagnos – först vid 30

Men det finns också en annan orsak till att saker och ting har fallit på plats för Elita Löfblad. Vid 30 års ålder fick hon diagnosen ADHD. 

– Jag har levt med ångest hela min uppväxt. Till slut sökte jag hjälp. De kom snabbt fram till att jag nog hade ADHD. Det trodde inte jag på. Jag var jättechockad, för jag är ju så lugn, ingen hetsig person.

Att få rätt medicinering har varit avgörande för Elita Löfblad.

– Jag har kämpat mycket med ADHD, jag hade jättemycket idéer men kunde inte riktigt fullfölja dem. Medicineringen har gjort det till en superkraft. Det är därför jag kan jobba så hårt, det hjälper när man är egen, säger hon.

Löfblad har ett driv som få andra. Hon jobbar sex dagar i veckan, tio timmar om dagen. Det har i sin tur lett till ekonomiska framgångar.

– Det är klart det är så. Men å andra sidan investerar jag allting i företaget, säger hon.

Det finns dock vissa excesser skönhetsentreprenören unnar sig.

– Resor är jag bäst på att slösa pengar på! Jag har inte dåligt samvete för resorna. Jag jobbar så hårt, så jag förtjänar några veckor med lite lyxliv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.