Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elisas dröm om en större familj efter livsändringen

Elisa Lindströms rädsla: "Mer nära och läskigt"
Elisa Lindström gör succé i ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
För Expressen berättar hon om flytten ut på landet – och drömmen om en större familj.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Elisa Lindström har lämnat hetsen i stan för ett lugnt liv på landet.

Nu längtar dansbandsstjärnan efter en större familj som kan fylla huset.

– Det vore en dröm att ha fler barn, säger sångerskan som just nu gör succé i TV4:s ”Stjärnornas stjärna”.

Elisa Lindström fyller 29 år den den 24 april men firar redan tioårsjubileum som artist. Med bandet Elisa's vann hon ”Dansbandskampen” 2010 och sedan dess har karriären rullat på i snabb takt med allt från framgångar på Svensktoppen till musikalroller och deltagande i Melodifestivalen.

Hon har också visat sig vara en riktig fena på tv-sända tävlingar – utöver ”Dansbandskampen” så har hon också vunnit både ”Let's dance” 2016 och ”Körslaget” 2013.

Det är alltså inte så konstigt att de övriga artisterna i ”Stjärnornas stjärna” pekar ut Elisa Lindström som den vassaste konkurrenten.

– Jag är ju sådan att att om jag ska göra något så vill jag göra det fullt ut. Det blir roligast då. Jag njuter av att gå all in. Alla de här tävlingarna som jag har fått vara med i har varit extremt utvecklande, säger hon.

Kan du dra någon nytta av det?

– Det tror jag. Till exempel ”Let's dance”, det här med att ställa om från vecka till vecka och lära sig saker på kort tid. Där kastas man mellan olika dansar och i ”Stjärnornas stjärna kastas man mellan olika musikstilar.

”Försöker minimera alla risker”

Det var dock inte självklart att hon skulle fortsätta med sitt flitiga tv-tävlande.

– En del av mig har tänkt att jag nog inte ska tävla något mer, det har blivit så mycket tävlingar och det finns ju annat göra också. Men just den här förfrågan, är det någon tävling jag vill göra så är det ju ”Stjärnornas stjärna”. Alla andra tävlingar har varit som en väldigt bra uppladdning för det här. Nu ställs ju allt på sin spets när det handlar om ens profession, är det någonstans man verkligen vill leverera så är det här, säger Elisa Lindström.

Coronapandemin påverkar hela samhället och underhållningsvärlden är inte undantagen. Elisa Lindström berättar att hon och de andra artisterna i programmet gör allt för att undvika smitta.

– Man försöker hålla sig ifrån folk så mycket det bara går. Jag träffar min lilla familj när jag kommer hem och uppe i Stockholm är vi bara i studion och repar eller på hotellrummet. Vi försöker verkligen minimera alla risker för blir man sjuk, oavsett vad man blir sjuk i, så är det ju kört.

Är du orolig själv?

– Det går ju inte att inte beröras av det. Sedan är jag en positiv människa så jag försöka fokusera på det positiva, men det är väldigt speciella tider nu och det påverkas man ju av. Men jag är mer orolig för samhället och de äldre, jag är inte orolig för mig och min familj. Vi har inte någon som tillhör en riskgrupp. 

”Hon skulle nog behöva ett syskon”

Elisa Lindströms ”lilla familj” består av maken Markus Frykén, 29, och ettåriga dottern Irma.

Paret valde häromåret att lämna Stockholm för att flytta hem till sina hemtrakter i Västra Götaland. Nu bor de på en liten gård i Lugnås utanför Mariestad.

– Vi bor högst upp på Lugnåsberget, så vi har en fin utsikt. Det är väldigt vackert här och jag är så tacksam över att jag få bo så här. För mig betyder det mycket att få vara nära naturen och familjen.

Elisa och Markus fick nys om att huset de nu bor i skulle säljas – och valde att satsa allt på ett kort.

– Det var ödet. Vi hade nog börjat öppna för att kolla på hus här nere, vi har alltid tänkt att vi vill flytta tillbaka hem. Sedan var vi ute och åkte förbi det här huset och jag pratade om att det är så himla vackert – och så ser vi att det står tomt, berättar hon.

– Vi kollade upp vem som ägde det och det visade sig vara mannen i granngården, vi knackade på och fick höra att han skulle sälja. Då kunde vi ligga steget före, så vi satsade allt och sålde lägenheten i Stockholm och höll tummarna för att vi skulle få det och det lyckades. Men sedan fick vi bo hemma hos Markus föräldrar hela sommaren för vi hade ju sålt. Så vi vågade och vann!

Hur har livet förändrats av flytten?

– Herregud, mitt liv är sådana kontraster! När jag är hemma är det så lugnt. Jag är bara ute i naturen och är med min dotter. När man sedan kommer upp till Stockholm så är det alltid full fart. När jag bodde i Stockholm var man inne i det hela tiden men här kan jag verkligen landa och hämta kraft.

Dottern Irma föddes när paret hade bott ett halvår i sitt nya hus. Elisa Lindström berättar att underlättar att bo nära sina föräldrar nu när hon och Markus har barn – hon säger också att de vill skaffa fler.

– Vi vill ha fler barn, och hon skulle nog behöva ett syskon! Men det är ingenting som vi har planerat än, hon är ju bara ett år. Det får bli när det blir, men jag önskar det. Sedan får man ju se om allt funkar och så där men det vore en dröm att ha fler barn.

Elisa Lindströms glädje över dottern: ”Det bästa”

Berättar om dottern Irma.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.