Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Elisabeth Andreassens make plötsligt död

Tor Andreassen, make till artisten Elisabeth Andreassen, har avlidit.
Foto: Lennart Rehnman
Elisabeth och Tor gifte sig 1994.
Foto: Marius Gulliksrud / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD
Elisabeth var med i Melodifestivalen tillsammans med Kikki Danielsson och Lotta Engberg.
Foto: Christian Örnberg

Tor Andreassen, make till den norsk-svenska sångerskan och musikern Elisabeth Andreassen, har hastigt avlidit, meddelar norska TV2

Uppgifterna bekräftas också till Expressen av Trygve Sundbö, make till Elisabeth Andreassens sångkollega Hanne Krogh.

– Han var en mycket bra person. Det är många som saknar honom nu, säger Trygve Sundbö.

Trygve Sundbö berättar att Tor Andreassen drabbades av en hjärtattack under morgontimmarna på måndag. Trots att ambulansen var snabbt på plats, gick hans liv inte att rädda.

Trygve Sundbö har varit i kontakt med Elisabeth Andreassen under dagen, men vill inte berätta om hur hon mår.


LÄS MER: Elisabeth Andreassen klar för Melodifestivalen 2011


– Jag kan säga att det var ett extremt lyckligt och bra äktenskap. De var bästa vänner samtidigt som de var gifta. Tor var en bra person, säger Trygve Sundbö.

Elisabeth Andreassen hade sedan tidigare tillsammans med Hanne Krogh planerat sommarshowen "La det swinge" i Norge. Den kommer att gå av stapeln som planerat, meddelar Trygve Sundbö, som också är producent för showen.

– Bettan har bestämt sig för att genomföra sommarshowen i Oseberg kulturhus i Tönsberg. Hon säger att det var helt i Tors anda, nämligen att vi ska leva livet vidare, säger Trygve Sundbö.

Vann med Bobbysocks!

Elisabeth Andreassen och Hanne Krogh var också inbokade att uppträda i norska TV2 i morgon tisdag, men det har nu blivit inställt, enligt Trygve Sundbö.

Elisabeth Andreassen, 58, som blev känd för den breda allmänheten när hon vann Eurovisionsschlagerfestivalen 1985 med Hanne Krogh i duon Bobbysocks, träffade sin blivande make 1992, och de gifte sig 1994 i Sandar kyrka i Sandefjord. Då var han 42 år gammal, och Elisabeth 36.


LÄS MER: 30 år sedan Bobbysocks! seger i Eurovision Song Contest


– Vi delar allt för varandra och har inga hemligheter. Vi både skrattar och gråter tillsammans. Jag vill åldras tillsammans med honom, har hon tidigare sagt i en intervju i norska Se & Hör.

– Tor var hemma med barnen då de var yngre, och det gav mig möjligheten att satsa på jobbet fullt ut. Det var egentligen en väldigt fin familjesituation eftersom vi fick mycket kvalitetstid och många fina upplevelser tillsammans, har Elisabeth Andreassen tidigare sagt till den norska tidningen VG.

Tor Andreassen arbetade tidigare i resebranschen men var i många år hemmaman. De senaste åren har han jobbat med finansfrågor och investeringar.

Han blev 64 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.